Belföld

Kiállítás a kompetencia jegyében

A Vörösmarty Mihály Általános Iskolában az "Életpályaépítés....munkáink a kompetencia jegyében" című tárlat egy hétig tekinthető meg.

A székesfehérvári Ezredéves Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola négy évvel ezelőtt nyert támogatást “A kompetenciaalapú oktatás bevezetése innovatív intézményekben” című TÁMOP pályázatával. Ennek köszönhetően az iskolában bevezették az életpályaépítési és szociális, életviteli és környezeti kompetenciaoktatást. A kiállításon a 9-12. évfolyamosok elmúlt három évben készített munkáit – maketteket, terepasztalokat, tablókat, képeket, dokumentumokat, használati tárgyakat és a projekt naplóját – mutatják be.

Az Ezredéves Iskola és a Vörösmarty Iskola két éve kötött együttműködési megállapodást, melynek célja a tanulók integrációs foglalkoztatása közös, játékos versenyeken, programokon keresztül. A legfőbb feladatok közé tartozik a másság megismerése és megismertetése, a sérült gyerekek el- és befogadásának megkönnyítése, valamint az értelmileg akadályozott tanulók társadalom által elvárt viselkedésnormáinak kialakítása. Az együttműködő iskolák kölcsönösen törekszenek arra, hogy az integráció sikeres és példaértékű legyen a többségi társadalom számára.

A megnyitón az Ezredéves Iskola igazgatónője, Kremnitzky Gáborné példaértékűnek nevezte a Vörösmarty Iskola együttműködését, majd elmondta: a tárlatot vándorkiállításnak szánják, és várják azon iskolák jelentkezését, amelyek a jövőben befogadnák a kezdeményezést.

A Vörösmarty Iskola igazgatója, Szili Csaba elmondta: csodálattal tekint arra, hogy a sérült gyerekek elfogadása és befogadása mennyire természetes diákjai körében. Hozzátette: a sérültek által nyújtott teljesítmény arra ösztönözheti az egészséges tanulókat, hogy átértékeljék saját hozzáállásukat és jobban teljesítsenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik