Belföld

Bánki Eriknek nincs diplomája

A jobbikos Szilágyi György szerint éveken át valótlanul tüntette fel iskolai végzettségét Bánki Erik. Az Áder János helyére készülő fideszes politikus szerint félreértés történt, s mindössze tizenegy napig szerepelt honlapjukon a hibás adat.

Az ellenzéki képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján állításának alátámasztására a fideszes politikus országgyűlési honlapon közzétett önéletrajzait mutatta be. Mint elmondta: az egyik, a honlapra korábban feltett önéletrajza szerint Bánki Erik közgazdászdiplomával rendelkezik, amelyet 2010-ben szerzett, a másik, módosított, 2012. május 21-i változat szerint közgazdász képesítése van, “amivel elismerte, hogy nincs diplomája”.

Szilágyi György szerint a kormánypárti politikus az Econovum Akadémia Kft.-nél szerzett képesítést, ami egy OKJ-s tanfolyamnak felel meg. A kft.-nél érettségivel vállalatgazdász képesítés, bármilyen korábbi diplomával pedig felső vezetői vállalatgazdász képesítés szerezhető meg – mondta.

Az ellenzéki politikus arra volt kíváncsi, Bánki Erik hol szerzett 2010-ben közgazdászdiplomát, vagy ha nem szerzett ilyen végzettséget, akkor két éven keresztül ezt miért tüntette fel.

A jobbikos képviselő Orbán Viktor miniszterelnöktől, a Fidesz elnökétől arra vár választ: mielőtt az EP-képviselői helyre jelölte az államfővé választott Áder János helyére Bánki Eriket, megkérdezte-e tőle, hogy rendelkezik-e diplomával, illetve azt, hogy miért állított valótlant ez ügyben.

Lapunk kérdésére Bánki Erik azt állította, idén május tizedikétől mindössze tizenegy napon át szerepelt hibásan végzettsége a honlapon. Ennek okaként Bánki Erik azt nevezte meg, hogy amikor EP-képviselői megbízatása nyilvánosságra kerülésekor egyik munkatársa kiegészítette a politikus nacionáléját, figyelmetlenül másolta át az ominózus szakaszt.

Utóbb az MTI-nek elmondta: ezt megelőzően is az szerepelt, s hétfő óta is újra az szerepel az önéletrajzában, hogy felsőfokú közgazdász képesítéssel rendelkezik. Mint megerősítette, ez valóban nem diploma, de felsőfokú képesítésnek számít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik