Belföld

Fényárban úszhat esténként a Szabolcska utca

A régi lámpákat fémhalogén égőkre cserélték a Szabolcska utcában, ezzel a közlekedés biztonsága is növekedik.

A Szabolcska utca teljes hosszában a régi lámpatesteket korszerű, fémhalogén fényforrásokra cserélték, amely nagyobb megvilágítást ad, és gazdaságosabb is.

Radnóti Ákos, a terület önkormányzati képviselője 2012. május 22-én elmondta, a közvilágítás korszerűsítése egy folyamat a városban, amelynek újabb elemeként a Szabolcska utca lámpatesteit cserélték ki. Az utcában az elmúlt évben több közterületi bűncselekmény is történt, elsősorban autófeltörések, ezért a lakók kifejezetten kérték az erősebb megvilágítás kiépítését.

A képviselő hozzáfűzte, a közelben két iskola is működik, ezért nem csak a lakók, de a diákok biztonságához is hozzájárul a fejlesztés.

Gasztonyi László a kivitelező Vill-Korr Hungária Kft ügyvezetője kiemelte, a cég három év alatt mintegy háromezer lámpatestet cserél ki a város területén, korszerűsítve ezzel Győr közvilágítását. Hozzátette, az itt használt fényforrások jóval nagyobb megvilágítást biztosítanak, mint elődeik, ráadásul energiatakarékosságuk miatt gazdaságosabbak is.

Prédl Antal, az Útkezelő Szervezet intézményvezetője hozzátette, feladatuk a győri úthálózat karbantartása, amihez a közvilágítás is hozzátartozik, hiszen a közlekedés biztonságát segíti elő a megfelelő megvilágítás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik