Belföld

Jön a záporos, zivataros május

A Dunántúlon elszórtan várható eső, zápor, egy-egy helyen zivatar, másutt csak helyenként kialakuló záporra, zivatarra lehet számítani.

Délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de a középső és keleti megyékben még többórás, szűrt napsütés lesz. A Dunántúlon elszórtan várható eső, zápor, egy-egy helyen zivatar, másutt csak helyenként kialakuló záporra, zivatarra lehet számítani. Éjszaka és kedden napközben az erősen felhős ég mellett főleg keleten lehetnek hosszabb ideig tartó felszakadozások.

Éjszakától előbb a Dunántúlon, majd kedden keletebbre is több alkalommal várható eső, zápor, zivatar. A legtöbb csapadék délnyugaton, a legkevesebb az Észak-Alföldön valószínű. A délkeleti szél hétfőn a Győr-Szeged sávban időnként megerősödik, kedden keletire fordul, és gyakran megélénkül, északkeleten és a Dunántúlon időnként megerősödik. Zivatarok idején átmenetileg viharos széllökések is előfordulhatnak, heves zivatarokat felhőszakadás, jégeső is kísérhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 16, 23, északkeleten, az Észak-Alföldön 23, 28 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik