Belföld

Harcba száll a kormány “Magyarország pestisével”

A kábítószerrel való visszaélések elleni fellépést tartja az új büntető törvénykönyv legfontosabb részének Varga István - a Fidesz országgyűlési képviselője erről a Magyar Hírlap hétfői számában megjelent interjújában beszélt.

A politikus Magyarország pestisének nevezte a drogot. Szerinte drákói szigort kell alkalmazni ezen a téren, és nemcsak a “kishalakat”, hanem a nagy dílereket is el kell kapni.

“Nem értek egyet a liberális véleményekkel, melyek szerint legalizálni kellene a könnyűdrogokat, mert akkor a mostani negyven helyett a fiatalok száz százaléka próbálná ki ezeket a szereket” – fogalmazott.

A képviselő arról is beszélt, hogy kivenné a családon belüli erőszak szankcionálásánál a lelki bántalmazásra vonatkozó passzust, mert annak meghatározása, bizonyítása nehéz lenne.

A politikus felpuhítaná a törvénykönyv önvédelemről szóló passzusát. A tervezet szerint bármilyen módon védekezhetne a sértett, ha a támadók, betörők éjjel, csoportosan vagy felfegyverkezve érkeznek, míg Varga a visszaélésektől tartva csak életveszélyes támadás esetén adna mentesítést az arányosság elvétől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik