Belföld

Felfüggesztették az ittasan karambolozó fideszes képviselő mentelmi jogát

A politikus februárban autójával szalagkorlátnak ütközött az autópályán, a vérvétel pedig jelezte, hogy alkoholt fogyasztott.

Az Országgyűlés hétfőn felfüggesztette a fideszes Tilki Attila mentelmi jogát. A balesetben senki sem sérült meg. A kormánypárti politikus már akkor tudatta, hogy vállalja a történtek jogi következményeit.

Mentelmi jogának felfüggesztéséről – amelyet a parlamenti szakbizottságnak írt levelében ő is kért – a Ház 313 igen szavazattal, 4 nem ellenében, 6 tartózkodás mellett döntött.

Tilki Attila február 9-én reggel ittasan elszenvedett autóbalesetéről maga számolt be az MTI-nek eljuttatott közleményében, csaknem két héttel később. A politikus akkor azt közölte, hogy az M30-as autópályán, csúszós úttesten ütközött a szalagkorlátnak. Erről értesítette a rendőrséget, vállalta az alkoholszonda megfújását, majd a vérvételt, amely alkoholfogyasztást jelzett.

A mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló határozati javaslat alapján a politikus a baleset időpontjában enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.

Tilki Attilát a fehérgyarmati egyéni választókerületében választották országgyűlési képviselővé, 2006-tól a település polgármestere.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik