Belföld

Táncoló kutyák versenye

Dog dancing versenyt rendeznek vasárnap Csepelen.

Az Alfa Kutyaiskola május 20-án rendezi meg a II. Alfa Dog Dancing Kupát.

Mindegy, hogy a kutya fiatal vagy idősebb, keverék vagy fajtatiszta, kistestű vagy hatalmas; a lényeg a gazda és a kutya táncában lévő összhang. A dog dancing tanításának alapja a pozitív megerősítés, tehát a jól végrehajtott gyakorlatot jutalmazzák – ellenkező esetben sincs büntetés, egyszerűen csak a kutya nem kap semmit.

Ezen a versenyen két kategóriában (hivatalos és hobby osztály) mérhetik össze tudásukat a versenyzők neves külföldi és hazai bírák előtt. A tavalyi versenyről készült videókat itt lehet megnézni. Íme egy kis ízelítő:

A Dog Dancing kupa mellett megtartják az első trükkversenyt is. Ez nem hivatalos verseny, leginkább egy kutyás ki-mit-tud-hoz hasonlít. Az értékelés alapja a feladatok összetettsége, illetve a versenyzőpáros közti összhang.

A szórakoztató és látványos versenyeket sok egyéb program kíséri: nevelési tanácsadás, előadások a felelősségteljes kutyatartásról, őrző-védő bemutató. A Brit Pásztorkutya Fajtamentő Egyesület örökbefogadó napot tart, a Kutyával az Emberért Alapítvány munkatársai pedig bemutatják a segítőkutyák munkáját.

A tavalyi versenyen részt vett az a kutya is, amelyről nemrégiben videóriportot közölt a Hír24.

További részletek a www.kutyaiskola.eu oldalon olvashatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik