Belföld

Székesfehérváron mutatkozik be a kölyöklabor oktatási program

Az első kölyöklabort 1997-ben nyitotta meg vállalatunk németországi központjában.

És mostanára a világ 32 országában mintegy ötvenötezer kisiskolás vehet részt a foglalkozásokon minden esztendőben – mondta el Béldi-Betegh Aliz, a BASF német vegyipari óriás képviselője. Magyarországon ez a szám a mostani tanévben el fogja érni a négyezret – tette hozzá.

Nem szokatlan, hogy a helyszínek változatosak, így például Indiában egy egész országot végigjáró vonatszerelvényben folyhattak a kísérletek, míg Brüsszelben az Atomiumban rendezhettük be a laborokat. Ezeknek a példáknak alapján is úgy gondoltuk, hogy péntektől vasárnapig kitelepülünk a székesfehérvári Jövő Plusz fesztiválra, és az érdeklődő 6-12 éves korosztály helyben vehet részt az interaktív kísérletsorozatban – magyarázta a cég képviselője.

Kísérleti eszközeink mobilak, akár dobozokban is könnyen szállíthatók, valamint mind három kísérletünk a vízzel áll összefüggésben. Mindezért a jövőben több hasonló kitelepülést tervezünk – hangoztatta Béldi-Betegh Aliz.
Elmondta: anyacégük hozzájárul a kölyöklabor program magyarországi folytatásához, hogy az a nagy érdeklődésre való tekintettel hosszabb távon működhessen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik