Belföld

Milliókat fizettek ki nem létező munkákért

Vádemelési javaslattal zárta le a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a MÁV Informatika Zrt. ügyében hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanújával indított nyomozást - írta a Magyar Nemzet pénteken.

A cég korábbi felső vezetését érintő ügyben a gyanú szerint legalább 73 millió forint vagyoni hátrány érte a MÁV leányvállalatát.

Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője a lapnak elmondta: a MÁV Informatika Zrt. tizennégy vezető beosztású munkatársa által elkövetett visszaélések másfél éve tartó vizsgálatát vádemelési javaslattal zárta le szerdán a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya. Az eljárás iratait a Fővárosi Főügyészségnek továbbították.

A vizsgálat szerint a gyanúsítottak különféle vállalkozásokkal indokolatlan és szükségtelen feladatok elvégzésére kötöttek szerződéseket, amelyek révén legalább 30 millió forintos kár érte a vasúttársaságot. Emellett ötmillió forint közpénzt költöttek arra, hogy – szakmai útnak beállítva – focimeccsekre utazzanak európai nagyvárásokba, gyakran családjukkal együtt. A lap cikke szerint az is kiderült, hogy a vezetők döntése alapján a zrt. legalább 38 millió forintot fizetett ki olyan embereknek, akik fizetésükért soha semmilyen munkát nem végeztek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik