Belföld

Jobbikos képviselő parkolt tilosban

Félig a mozgássérülteknek, félig a parlament alelnökeinek fenntartott helyen parkolt autójával a jobbikos Gyenes Géza az Országgyűlés parkolójában pénteken - hangzott el a TV2 Tények című hírműsorában pénteken este.

A tilosban parkoló Nissan Juke típusú autót az LMP egyik munkatársa fotózta le először. A párt frakcióvezető-helyettese azt mondta a TV2-nek, hogy ezt nem lehet szó nélkül hagyni.

Gyenes Géza közölte: más programja miatt késve ért oda az ülésre, és addigra tele volt a parkoló, máshol nem talált helyet. A felfestések ellenére, azt mondja, nem látta, hogy a tilosban áll.

“Gyakorlatilag nem vettem észre, hogy ez milyen parkoló, az autóból nem is nagyon látni, mert állítólag épp a földre volt ráfestve ez a jel. Nem vettem észre, figyelmetlen voltam” – hangzott el. Gyenes Géza azt mondta, ha a parlament hivatala vagy bárki megbünteti, akkor kifizeti a büntetést.

A TV2 riportja emlékeztet rá, hogy a napokban egyébként éppen a Jobbik mutatta meg azt a fotót, amin a tilosban állt Pintér Sándor belügyminiszter szolgálati autója. A miniszter akkor azt mondta, a sofőrje hibázott, és ezért büntetést is kapott.

Balsai István alkotmánybíró szintén a napokban, a forgalommal szemben hajtott el autójával az alkotmánybíróság épületéből. Az ő sofőrjét is megbírságolták. Kósa Lajos fideszes képviselő nemrégen azt nyilatkozta, szerinte le kéne foglalni azoknak az autóját, akik mozgássérült parkolóhelyre állnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik