Belföld

Bringára fel, szegediek!

24.hu
24.hu

2012. 05. 18. 08:41

Szombaton egy színes nyílt nappal kampány indul akerékpárosokértSzegeden.

Figyelemfelhívó, biztonságos közlekedésre nevelő kampányt indít a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a Magyar Autóklubbal közösen -értesítették a Szeged24-et a szervezők. A Balesetmegelőzési Bizottságnál úgy vélik: a gyalogosok és a biciklisek védtelenebbek és kiszolgáltatottabbak mint a máshogy közlekedők, ezért az őket érő balesetek “szinte mindig súlyos sérüléssel és nem ritkán halállal végződnek“.

Ezért is érdemelnek kiemelt figyelmet. A kampány részeként szombaton délelőtt tíztől délután négyig a szegedi rókusi Tesco parkolóban Nyílt Közlekedésbiztonsági Napot rendeznek számos érdekes és hasznos programmal. Ekkor tartják a “Ki a mester két keréken” elnevezésű, általános iskolások versenyének régiós döntőjét, ahol a helyi versenyekről a döntőbe jutott négy dél-alföldi iskolás méri össze elméleti és gyakorlati Kresz tudását. Emellett családi vetélkedőt is szerveztek, melyre azok jelentkezhetnek, akik két, nyolc és tizenhét év közötti gyereket nevelnek.

A versenyen a családoknak Kresz tesztet kell kitölteniük, majd a szülőknek autóval, a gyerekeknek pedig biciklivel kell ügyességi feladatokat megcsinálniuk egy pályán. A győztes család képviseli majd Csongrád megyét a verseny országos döntőjében, Zsámbékon. A szervezők a hölgyekre külön is gondoltak, akik a nyílt napon benevezhetnek a “Boszorkányok négy keréken” elnevezést viselő ügyességi vetélkedőre. A versenyprogramok ideje alatt a Csongrád Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségének munkatársai ingyenes műszaki átvizsgálást is végeznek, melyen megnézik, rendben vannak-e az odavitt járművek futóművei, fékei, lámpái, ellenőrzik a gyerekek biciklijének kötelező tartozékait, és hasznos tanácsokkal látják el az érdeklődőket az autók nyári felkészítéséről. A Magyar Vöröskereszt pedig elsősegély nyújtási bemutatóval színesíti a rendezvényt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2013. február 14.
Egy recepciós munkatárs a Microsoft Magyarország Kft. székházában, a főváros II. kerületében, a Graphisoft parkban 2013. február 14-én. A magyar kormány és a Microsoft Magyarország Kft. tavaly decemberben kötött stratégiai együttműködési megállapodást.
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.