Belföld

Zúgolódnak a BKV-dolgozók

bkv_tüntetés (bkv, szakszervezetek, tüntetés, )
bkv_tüntetés (bkv, szakszervezetek, tüntetés, )

A szakszervezetek szerint a kötbér rajtuk csapódhat le, ők viszont úgy érzik, eddig is sok áldozatot hoztak a cégért.

Elégedetlenek a BKV dolgozói, mert úgy érzik, juttatásaik veszélybe kerültek, és a BKV kötbérezése is a dolgozókon csapódhat le – mondta Nemes Gábor, a Közlekedési Érdekvédelmi Körök Szövetségének (KEKSZ) alelnöke csütörtökön az MTI-nek.

A szakszervezeti vezető közlése szerint június végén lejár az az átmeneti megállapodás, amelyet márciusban kötöttek az akkor hatályos kollektív szerződés lejárta miatt. Bár az érdekképviseletek már kezdeményezték a tárgyalások megkezdését, egyelőre nem kaptak választ.

Nemes Gábor szerint a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kötbérezi a BKV-t, ha az előírtnál több lesz a menetkimaradás, ez pedig a dolgozókon csapódhat le. Ők viszont azért panaszkodnak, mert úgy érzik, eddig is sok áldozatot hoztak a cégért, elfogadták, hogy juttatásaik egy részét megvonták, de azt már nem fogadják el, ha további veszteségeket okozna az új kollektív szerződés.

Az alelnök szerint ha kell, sztrájkot hirdetnek, ha egy hónapon belül nem történik előrelépés a kollektív szerződéssel kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik