Belföld

Kortársak és gyermekkórusok fesztiválja

Gazdag és sokszínű kulturális kínálatból válogathatnak Fehérvár lakói és a városba látogatók hétvégén.

Egyidőben rendezik meg május 17. és 20. között a Kortárs Művészeti Fesztivált és az Alba Regia Gyermekkórus Fesztivált, illetve a “Szállj elő zöld ág” elnevezésű városi alsó tagozatos néptánc találkozót.

A 13. Kortárs Művészeti Fesztivál időben és térben koncentráltabb lesz az előző évi rendezvényekhez képest, 28 szervezet harmincötféle programmal készül. A fesztivál csütörtökön akcióval, ünnepi gondolatokkal és a Folkfree Zenekar lemezbemutató koncertjével veszi kezdetét az Alba Plaza előtt.

Pénteken a Vidámparki-tó partja és A Szabadművelődés Háza ad otthont a kerékpár-jelmezversenynek, kiállításoknak, színpadi bemutatóknak, rock és jazz koncerteknek.

A Méhkas Aula és a Bory-vár közös rendezésében a hagyományos Jam-Bory-vár eklektikus összművészeti eseménysort szombaton tartják. Szól majd a lounge és a soul, tűztáncosok és zsonglőrök bűvölnek, meghallgathatjuk az elektro zen kert hanginstallációit, a gyerekeket bábjátékosok szórakoztatják, gramofonlemezekkel indulhatunk időutazásra, Senát pedig az Irie Maffia zenészei kísérik.

Vasárnap az Egyházmegyei Múzeum udvarában koncert, a Pelikán teremben kortárs néptáncszínház lesz, majd a Székesfehérvári Művészek Társasága „Kérdések” című kiállításának megnyitójára kerül sor. A Műhely Kávézóban és Museum Caféban irodalmi és zenei eseményeken vehetünk részt a fesztivál mind a négy napján.

A részletes program a fesztivál honlapján olvasható: http://www.kortarsfesztival.hu/

A XII. Alba Regia Nemzetközi Gyermekkórus Fesztiválon a magyar és a határon túli énekkarok találkozóján idén öt, Pécsről, Szolnokról, Budapestről, Révkomáromból és az észtországi Tallinból érkező, elsősorban felsősökből álló csoport és fehérvári énekkarok lépnek fel. A megnyitót pénteken 16 órakor tartják, 300 gyermek énekel. 19 órakor minden résztvevő gyermekkar fellép a városi sportcsarnokban.

Szombaton a kórusok utcai szerenádokat és hangversenyeket adnak, vasárnap délelőtt tartják a „Szállj elõ zöld ág” elnevezésű alsó tagozatos néptánc találkozót is a Városi Sportcsarnokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik