Belföld

Győrben menetel a munkaügy

Csapucha Adrienn
Csapucha Adrienn

2012. 05. 17. 17:03

Kara Ákos, országgyűlési képviselő javaslatára Győrben tartotta idei első kihelyezett ülését a Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottság. A napirendi pontok között szerepelt többek között a Téti Start Mintaprogram, valamint az Audi, nők átképzését megcélzó projektje.

Csütörtökön a győri campuson tanácskoztak az Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságának képviselői, a találkozó előtt azonban Kara Ákos egy rövid tájékoztatásra várta a sajtó képviselőit. Az országgyűlési képviselő, aki egyben a bizottság alelnöke is, azért tartotta fontosnak, hogy városunk adjon otthont a rendezvénynek, mert olyan aktuális témák is napirendre kerültek, melyek a győri gazdaság számára nagy jelentőséggel bírnak. Így a szakképzés, a kormány által támogatott Audi beruházás helyzete is szóba került, valamint a Téti Start Mintaprogram is. Ez utóbbira azért is büszke Kara Ákos, mert a megyében egyedülálló módon zajlik ez a projekt, de fontos kiemelni azt is az ügy kapcsán, hogy ezzel a közfoglalkoztatási programmal mennyit tett és tesz a város annak érdekében, hogy a fiatalok könnyen elhelyezkedjenek a munkaerőpiacon.

Emellett természetesen az Audi nők átképzését szolgáló 4 hónapos kurzusa is szóba került. „Szintén egyedülálló az a kezdeményezés, melynek fél éves kidolgozásában magam is aktív szerepet vállaltam. A jövőben 128 nő tud majd elhelyezkedni a járműiparban, amennyiben sikeres vizsgát tesznek, az állam által is elfogadott képzést követően. A programban résztvevők több mint fele tartós munkanélküli, de a Nokiából elküldött alkalmazottak közül is sokan álláshoz juthatnak a kezdeményezéssel” – hangsúlyozta az alelnök.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A male lioin mates with a female lion at zoo Hagenbeck in Hamburg, Germany, 24 September 2013. Photo:†Angelika Warmuth
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.