Belföld

Fehérvár Katonái

A katonaélet momentumaiba kaphattak betekintést a honvédelem iránt érdeklődők csütörtökön a Fehérvár Katonái rendezvényen.

A Magyar Honvédelem Napja alkalmából szórakoztató, kulturális és szakmai eseményeket rendeznek a megyeszékhelyen. Csütörtökön Fehérvár Katonái rendezvényen közelharcbemutatót tartott a Magyar Honvédség egyik legnagyobb szárazföldi katonai szervezete, a 25. Klapka György Lövészdandár.

“A társadalmi rendezvény része a honvédelmi tárca “Katonák – Hősök – Hagyomány és Megújulás” című kampánysorozatnak, amellyel a Magyar Honvédség társadalmi elismertségét, megbecsültségét kívánják erősíteni, méltóképpen ápolni a katonai és a nemzeti hagyományokat, tisztelegni a múlt és a jelenkor katonái előtt, illetve elérni, hogy a lakosság is nyisson a honvédek felé” – fogalmazott Domján László vezérőrnagy.

Az eseményen az I. András Király Lovagrend Nagymestere, Bencze Tamás a török kézen lévő város 1601-es ideiglenes visszafoglalására kívánt emlékeztetni. Korhű páncélos viseletével a küzdelmekben hősies szerepet vállalt flamand, vallon és spanyol zsoldosokat idézte.

A katonák pénteken ünnepi állományülésen emlékeznek meg a Magyar Honvédelem Napjának fontosságáról, és az ötéves fehérvári Összhaderőnemi Parancsnokságról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik