Belföld

Faggyal gonoszkodik a május

Egyelőre zimankós hajnalok várnak ránk, de vasárnapra megérkezik a nyárias meleg.

Csütörtökön az északkeleti országrészben még lehet némi eső, de későbbmindenütt csökken a felhőzet, több órára kisüt a nap. Sokfelé megerősödik, a Dunántúlon gyakran viharossá fokozódik a szél. Veszprém megyére narancssárga figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Ott akár 90 km/órás széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13, 18 fok között valószínű, de északkeleten hidegebb is lehet. Késő estére 8, 13 fok közé hűl a levegő.

Pénteken nagyon hűvös reggelre ébredünk: néhol talajmenti fagy is előfordulhat. Később aztán a napsütésé lesz a főszerep, csapadékra nem kell számítani. Kora délután 16-21 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton is marad a derűs, száraz idő némi fátyolfelhővel tarkítva. A szél időnként megélénkül, de egy melegebb légáramlat éri el hazánkat. Hajnalban itt-ott még mindig fagyhat, de napközben már 22-25 fok lesz.

Vasárnap felhős-napos időszakok váltják majd egymást, de eső nem valószínű. A déli, délkeleti szél a Kisalföld térségben megerősödik, de összességében országszerte meleg, nyárias időre van kilátás. Hajnalban 7-12, kora délután 24-28 fok várható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik