Belföld

Elbocsátott Nokiások az Audi női programjában

Nemrég elbocsátott Nokia-alkalmazottak és tartósan munkanélküliek vesznek részt abban a programban, amellyel növeli női termelő alkalmazottainak arányát az Audi.

Tájékoztatása szerint a képzésben részesülő 130 alkalmazott között fele-fele arányban képviselteti magát a két csoport. Megjegyezte: azért tulajdonítanak különösen nagy jelentőséget ennek a programnak, mert Győr-Moson-Sopron megye munkanélküliségi statisztikái azt mutatják, hosszabb ideje magasabb a női álláskeresők aránya a férfiakénál.

Szerdán jelentette be az Audi Hungaria Motor Kft., hogy a termelésben dolgozó nők arányának jelentős növelése érdekében indított átképzési programot. A járműipari cég azt a célt tűzte maga elé, hogy a mostani kettőről az új győri gyárban tíz százalékra növelje a női dolgozók arányát. Ennek érdekében az év végéig mintegy 130 női munkavállalót képeznek át fémipari és jármű specifikus szakmákra.

Az első csoportban 32 fővel megkezdődött az átképzés a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja, az Audi Akademie Hungaria, a Lukács Sándor Mechatronikai és Gépészeti Szakképző Iskola és Kollégium valamint az Audi Hungaria közös projektje keretében.

A négyhónapos oktatás alatt a kiválasztott résztvevők elsajátíthatják a járműgyártáshoz kapcsolódó általános és szakmai alapismereteket, valamint megismerhetik az autóiparban használt folyamatokat, anyagokat és szerelési technikákat. Minden képzési modul vizsgával zárul. Azon résztvevők, akik minden vizsgát sikerrel zárnak, a képzést követően munkaszerződést kapnak az Audi Hungariától.

Az Audi emlékeztet arra hogy  2013-ig teljes gyártási folyamatot lefedő járműgyár épül Győrben présüzemmel, karosszériaüzemmel, lakkozóval és járműösszeszerelő-üzemmel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik