Belföld

Új munkahelyeket hoz létre Szegeden a hazai szoftvergyártó

Irodát nyit Szegen az R&R Software Zrt., ezzel négy munkahelyet hoz létre a csongrádi megyeszékhelyen, és további 8-12 fő számára biztosít rendszeres projektmunka-lehetőséget.

A hazai szoftvergyártó és a Szegedi Tudományegyetem Szoftverfejlesztés Tanszék kutatásfejlesztési együttműködése több évre tekint vissza. A partnerségben az R&R Software ipari alkalmazás fejlesztési és szállítási tapasztalataival és erőforrásaival támogatta a SZTE szoftverminőség tervezés és fejlesztés kapcsán végzett tudományos és innovációs munkáját.

Az R&R Software újonnan indítandó szegedi irodában folyó munka elsősorban a kiterjedt és összetett szoftverek forráskód-minőségének javítását célozzák, amellyel az R&R Software a FusionR termékvonala mellett egyedi alkalmazás fejlesztéseinek versenyképességét kívánja növelni. A hazai szoftvergyártó elsősorban tehetséges pályakezdő programozók jelentkezését várja, mivel az szegedi egyetemmel való együttműködés során már meggyőződtek róla, hogy az itt diplomát szerző szakemberek gyakorlatorientált szakmai tudással rendelkeznek.

Az R&R Software Zrt. összesen közel 150 munkavállalóval rendelkezik, akik legnagyobb része felsőfokú informatikai végzettségű, és munkavégzésük elsősorban Budapestre korlátozódik. A most megalapított szegedi irodánál az első évet követően várható nagyobb létszámbővítés, melyet a vállalat elsősorban a Szegedi Tudományegyetemen végzett informatikus hallgatókkal kíván megvalósítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik