Belföld

Kulcsi mészárlás: A gyilkos pszichiáter segítségét kérte

Gyógyulni akar a négy családtagja megölésével gyanúsított kulcsi férfi, ezért maga kérte pszichiátriai gyógykezelését.

A Blikk információit megerősítve Hortobágyi Tibor ügyvéd azt követően beszélt erről, hogy meglátogatta H. Csanád Jutast Budapesten, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyászati Intézetben (IMEI). Elmondta, védence kérte a gyógykezelését, mert gyógyulni akar. “Normális ember szeretne lenni, olyan, mint amilyen a bűncselekmények elkövetése előtt volt” – tette hozzá.

Hangsúlyozta, a gyanúsított nehezen viselte, hogy fokozatosan kezd kitisztulni az elméje és kezdi felfogni, mit követett el. “Eleinte zavarodottság nélkül, érthetően beszélt cselekedeteiről, de nem volt bűntudata. Látszólag tiszta volt az elmeállapota, de valójában nem tudta felmérni tettei súlyát” – fogalmazott.

Az ügyvéd kiemelte, a gyanúsított jelenleg is magánzárkában van, nem igényel társaságot. A nyugtatóknál “keményebb” pszichiátriai gyógyszereket is kap. Minden nap találkozik pszichológusokkal, pszichiáterekkel, hogy “kialakuljon nála a betegségtudat és a belátási képesség”.

Hortobágyi Tibor közölte, más oka is van, amiért védence Budapesten tartózkodik. A Székesfehérvári Törvényszék fogva tartása helyéül az IMEI-t jelölte meg, hogy az elmeorvosi szakértői vizsgálatot is lefolytathassák a szakemberek. Ennek célja megállapítani, büntethető-e a fiatalember.

A kulcsi családi tragédiára április 6-án derült fény. A gyilkossággal gyanúsított 23 éves fiatalembert a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti főosztályának tagjai aznap elfogták a Fejér megyei településen. A helyszíni szemle, valamint a férfi vallomása alapján kiderült, a családtagokat külön időpontokban és a házon belül különböző helyiségekben ölte meg.

Előbb bátyját, majd nagyszüleit, végül édesapját gyilkolta meg. Életveszélyesen megsebesítette nővérét és édesanyját, súlyosan nővére barátját.

A gyanúsított a kihallgatása során azt vallotta, hogy tettét nem bánta meg, már hónapokkal korábban gyilkos ösztön ébredt benne, családtagjai halálos ellenségeivé váltak, ezért ölte meg őket. Április 8-án a Székesfehérvári Törvényszék 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte, amelyet május elején további három hónappal meghosszabbítottak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik