Belföld

A JÖVŐ Fehérvár belvárosába költözik

Ma már szinte mindennek önálló fesztiválja van, azonban a jövőnk szempontjából elengedhetetlenül fontos szemléletváltásnak, a fenntartható fejlődésnek, az egészségtudatosságnak és a környezetvédelemnek mindeddig még nem szántak külön fesztivált, indokolta Azurák Csaba ötletgazda a háromnapos innovációs fesztivál szükségességét.

A fehérváriakat május 18-án, 19-én és 20-án példamutató, szemléletformáló és értékközvetítő, ingyenes programok sora várja a Romkerttől a plázáig. Ismert közéleti szereplők, sportolók, művészek beszélnek a felelős gyerekneveléstől kezdve az éghajlatváltozáson át a drogprevencióig. Előadást tart Zacher Gábor, Jakupcsek Gabriella, Németh Lajos, Juhász Árpád, Szilágyi János, Hanga Zoltán, Joshi Bharat. A Fesztivál Egyetem kurzusain ötleteket kaphatunk az ökolábnyomunk csökkentéséhez és az egészséges életmód megvalósításához. Megismerkedhetünk a legújabb innovációs technológiákkal, illetve a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának gyakorlatával.

Száz kiállító, ingyenes egészségügyi szűrések, koncertek, sport- és táncbemutatók, Borfalu és Helyi Termék Piac várja az érdeklődőket. Fellép többek között Weisz Fanni, Gáspár Laci, a United együttes, a Zombori zenekar, a Coco-Loco.

Hasonló jellegű közösségi rendezvényt még nem rendeztek az országban, ezért hagyományteremtő jelleggel a Jövő+ Fesztivál és Innovációs bemutató célja az, hogy kiemelt, évente megrendezendő, országos eseménnyé váljon, emelte ki Hankó Péter, fesztiváligazgató.

A részletes program a http://www.jovoplusz.hu oldalon olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik