Belföld

Vetélkedő a családok biztonságáért

A megalakulásának 20. évfordulóját ünneplő ORFK-OBB meghirdeti a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedősorozatot.

A vetélkedő megyei döntője a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében: 2012. június 2-án (szombaton) 12.00-18.00 óra között kerül megtartásra Székesfehérváron.

a TESCO (Szent Flórián körút) parkolóban egy közlekedésbiztonsági nyílt nap keretében. A Magyar Autóklub egy mobil baleset-megelőzési kamionnal kitelepül a rendezvény helyszínére és a kilátogató gyerekek részére kerékpáros vetélkedőt, a gépjárművezetők részére elméleti, a mobil vezetéstechnikai pálya felhasználásával pedig gyakorlati képzést szervez. A Dinamika Kft. gépjárművezető oktatói az érdeklődők részére próbaút során adnak gyakorlati vezetéstechnikai tanácsokat, a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete elsősegély nyújtási és újraélesztési bemutatóval vesz részt a programon. Az érdeklődőknek lehetőségük lesz ingyenes látásvizsgálatra. A Közlekedésbiztonsági Napon a Rendőrség, Vöröskereszt technikai eszközeik bemutatásával emelik a rendezvény színvonalát.

A nyílt napok programjain bárki, ingyenesen részt vehet. A „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedőre azon családok jelentkezhetnek, akik két 6-18 év közötti gyermeket nevelnek és legalább az egyik szülő „B” kategóriás vezetői engedéllyel rendelkezik. A család valamennyi tagjai KRESZ tesztlapot tölt ki, majd a gyermekek kerékpáros ügyességi- míg az egyik szülő gépkocsi vezetéstechnikai pályán mutathatja be tudását.

A rendezvényen folyamatosan történik a családok elméleti és gyakorlati tudásának lemérése, majd írásban értesítjük azt a családot, aki a legsikeresebben szerepelt és megyénket képviseli a verseny országos döntőjén októberben a Zsámbék mellett átadásra kerülő közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai centrumban. A megyei döntőn a Fejér Megyei Baleset-megelőzési Bizottság ajándékait lehet megnyerni, míg az országos döntőről valamennyi résztvevő család értékes ajándéktárgyakkal térhet haza (Magyar Autóklub jubileumi klubkártya, budapesti vezetéstechnikai pálya 50%-os kedvezmény, wellnes üdülések és más ajándékok).

A versenyre történő jelentkezés a helyszínen történik.

Az ORFK-OBB honlapján tesztlapok helyes kitöltésével további négy család részére biztosítanak nevezési lehetőséget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik