Belföld

Magyar fiatalokat vertek meg Pozsonyban

Szlovákiai magyar fiatalokat vert meg egy csoport randalírozó fiatal Pozsony óvárosában vasárnapra virradó éjjel.

Szlovákiai magyar fiatalokat vert meg egy csoport randalírozó fiatal Pozsony óvárosában vasárnapra virradó éjjel – adta hírül a felvidek.ma szlovákiai magyar hírportál egy a szerkesztőségükbe eljutatott levélre hivatkozva hétfőn. A történteket a rendőrség és a megtámadott fiatalok egyik hozzátartozója is megerősítette az MTI-nek, ez utóbbi forrás szerint valószínűleg nem nemzetiségi indíttatású támadásról volt szó.

A támadás vasárnap éjjel nem sokkal éjfél után történt a Pozsony óvárosában található Stefánik utcán. A 17 és 24 év közötti korú magyar fiatalok egy születésnapi házibulit követően döntöttek úgy, hogy valamelyik óvárosi szórakozóhelyen folytatják az ünneplést. Turján Melinda, a megtámadott fiatalok egyikének hozzátartozója az MTI-nek elmondta: a négy fiúra és a négy lányra a Hodza téren lévő elnöki palota közelében – minden előzmény nélkül – támadtak rá.
A felvidek.ma hírportálon közölt levél írója úgy tudja, az elnöki palota előtti téren, “13-15 bőrfejű neonáci” hazafi azért támadta meg a magyar fiatalokat ,mert azok magyarul beszéltek.

“Egy csoport bőrfejű támadt a gyerekekre, igazából azt sem tudták, miért” – mondta el a fiatalok hozzátartozója. Hozzátette: nem hiszi, hogy a “bőrfejűek” amiatt támadták volna meg a fiatalokat, mert hallották volna magyarul beszélni őket. Rámutatott: “Már amikor meglátták azt a csoportot, mondták is egymás között, hogy: most talán jobb lesz nem magyarul beszélni.” “A lányom barátját és az öcsém fiát verték meg annak ellenére, hogy semmit sem csináltak” – mondta el Turján Melinda. Hozzátette: meggyőződése, hogy a rendőrségnek jobban szemmel kellene tartania ezeket “a szélsőséges fiatalokat”, mert a jövőben mások is áldozatául eshetnek. A rendőrség több személy által elkövetett garázdaság miatt indított eljárást az ügyben.

“A 18 és 20 éves sértetteket két férfi támadta meg. Többször is ököllel arcon ütötték őket, majd addig ütlegelték a megtámadottakat, amíg azoknak sikerült elmenekülniük” – mondta el – a sértettek tanúvallomására hivatkozva Petra Hrásková, a pozsonyi kerületi rendőrkapitányság sajtószóvivője. Hozzátette: a helyszínre érkező rendőrjárőr elővezette a gyanúsítottakat. A két támadót – amennyiben bűnösségük bebizonyosodik – garázdaság miatt 3 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.
A két megvert fiú állapota az incidens után orvosi ellátást igényelt, ezt követően hazamehettek – fűzte hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik