Belföld

Győri szurkolók rabolták ki a vidistákat

Rablás miatt indult büntetőeljárás öt győri focidrukkerrel szemben, akik a vasárnapi Videoton FC – Győri ETO labdarugó-mérkőzés után megtámadtak három fehérvári fiatalembert, akiktől elvették Vidi sáljaikat.

Az elkövetőkre a bejelentést követő néhány percben a nyomozók találtak rá.

Az egyik sértett tegnap este fél nyolc után tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy Székesfehérváron, a Budai út Gáz utca kereszteződésében öten megtámadták őt és két társát, majd mindegyiküktől elvették Vidi sáljaikat.

Mint az az adatgyűjtéseket követően kiderült, a három Vidi drukker éppen hazafele tartott a tegnap esti Videoton FC – Győri ETO focimeccs után, amikor a fenti kereszteződésben lévő két tíz emeletes panelház közötti füves területen ismeretlen személyek léptek oda hozzájuk kötekedő hangnemben, majd a rajtuk lévő Vidi-sálakat követelték tőlük. Mivel azonban a sértettek ezt nem adták nekik oda, mindhármukat bántalmazták. Egyiküket hasba rúgták, a másikat állon ütötték, míg a harmadikat orrba vágták, és mindegyiküktől elvették a nála lévő Vidi-sálat, és beültek egy sötétzöld színű VW Passatba, majd elhajtottak a helyszínről.

A civil ruhás nyomozók a Dózsa György úton figyeltek fel a sértettek által adott információk alapján a sötétzöld színű VW Passatra, ami a Móri úton hajtott kifelé a városból. Amikor azonban az út szélén a sofőr meglátott egy rendőrautót, jobbra bekanyarodott egy zsákutcába. Megpróbált ugyan visszafordulni, de akkor már a nyomozók autójukkal útjukat állták, és elfogták a gépkocsiban ülő öt győri férfit. Az autóban megtalálták a három Vidi-sálat is, amit a gépkocsival együtt lefoglaltak.

A két 28 éves, a két 32 éves, valamint a 30 éves férfiakat a fehérvári nyomozók rablás elkövetésével gyanúsították meg. Közülük ketten nem tettek vallomást, míg hárman tagadták a bűncselekmény elkövetését. Kihallgatásukat követően mindegyiküket bűnügyi őrizetbe vették a rendőrök, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat – tájékoztatta a Fehérvár24-et Németh-Kész Mónira, a megyei rendőrkapitányság szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik