Belföld

Nyárra sem lesz kész az ócsai adóspark

Valószínű, hogy a nyáron már nem készülnek el azok a kisebb-nagyobb családi házak, amelyekbe az otthonukat vesztett devizahitelesek költözhetnének – írja a Blikk.

A leendő építési területet múlt héten adták át az elektromos műveknek. Az építkezés csúszásának az oka a beruházás miatti sok egyeztetés és engedély – magyarázta Horváth Tamás alpolgármester.

Az állam 40–80 négyzetméteres családi házakat épít Ócsán azoknak a devizahiteles családoknak, akiknek a bankok elárverezik az otthonaikat. Az első házak átadását idén márciusra tervezték, ám később már júniusra, majd júliusra tolódott az átadás, mert az a döntés született, hogy a takarékosság érdekében közmunkában épüljenek az otthonok.

A  Blikk számításai szerint a bedőlt családok ősz előtt nem költözhetnek. A tényleges építkezés ugyanis csak a pályázatok elbírálása és a szerződés aláírása után kezdődhet meg, ami várhatóan május vége, június eleje lehet. Ezt követően 13 hét alatt készülhetnek el az épületek, vagyis kulcsrakészen csak szeptemberre fognak állni a házak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik