Belföld

Motoros mámor Győrújbaráton

Magyarország, Motorország! – ezt az állítást idén is bebizonyították a 10. Nemzetközi Jótékonysági Motoros Találkozó résztvevői, az a több ezer fős társaság, akik szombaton benzingőzzel töltötték meg Győr utcáit.

Idén 10. alkalommal gyűltek össze a győrújbaráti táborban a kétkerekű járművek szerelmesei. A pénteki kapunyitáskor már lehetett látni, hogy ezúttal megdől a részvételi rekord, hiszen délután 3-kor csakúgy özönlöttek be a vasparipák a kempingbe. Évjárattól, márkától és típustól függetlenül minden gépcsoda képviseltette magát, az egészen kicsi robogóktól kezdve, a supermotokon át, a gyorsulási járgányokig és a Harley Davidsonokig, minden volt, amire egy fanatikus motoros vágyik.

A hangulatról persze most is neves zenekarok gondoskodtak, a pénteki alapozást a Lord és a Tankcsapda kezdte, majd este fellépett többek között az Ismerős arcok, és a Blues Company. Hogy a szombati buliról már ne is beszéljünk, amikor az Auróra és az Ossian is felnyomta a decibeleket a táborban.

Persze a felhőtlen szórakozás és a lazítás mellett idén is nemes célt szolgált a rendezvény. „A befolyt bevételt és az útjaink során összegyűjtött adományokat mindig jótékonykodásra fordítjuk. Az elmúlt években segítettünk például egy őssejbeültetésre váró kislányon, a tiszai árvízkárosultaknak egy teherautónyi szállítmányt juttattunk el, de a Petz kórháznak is vásároltunk már egy idegentest eltávolító műszert. Pontosan ezért jött létre a Győr és környéke Motorosok Baráti Köre, hogy tudjunk segíteni embertársainkon, és büszkén mondhatom, hogy évről-évre egyre nagyobb lesz a támogatóink tábora, ezt bizonyítja az is, hogy eddig már közel 10 millió forintot sikerült összegyűjtenünk a megmozdulásainkkal” – mondta portálunknak Kukori, a társaság elnöke. A motorosok 10 éves munkáját a napokban Győr városa is elismerte, hiszen az egyesületnek, valamint 4 vezetőségi tagjának Szigethy Attila ezüst emlékérmet ajándékozott az önkormányzat.

Bár szombaton jócskán lógott az eső lába, a legnagyobb durranást, a motoros felvonulást így sem hagyhatták ki a bőrruhások. 14 órakor indultak a résztvevők a táborból, hogy aztán a közel egy órás útjuk után az ETO-Parkhoz érjenek. Ameddig a szem ellátott kétkerekű pöfögött a belvárosban, minden eddiginél hosszabb és hangosabb volt a menet. A kígyózó sorban persze vagány figurák is feltűntek, volt, aki második világháborús katonának vagy Supermannak öltözött, de Frédi és Bébi, a két kőkorszaki szaki is hajtotta a lóerőket a hétvégi összejövetelen.

A bevásárlóközpont parkolójából az időjárási körülmények miatt aztán gyorsan távozott a karaván, hogy visszatérve a kempingbe még egy jót bulizzanak és beszélgessenek a szabadságról, a szerelemről, na és persze a jótékony kezdeményezésről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik