Belföld

A Fideszt és az MSZP-t is elzavarná a Jobbik

Az elmúlt évek "brutális megszorításai" ellen tiltakozott szombat délutáni demonstrációjával a Jobbik. Morvai Krisztina a rendezvényen azt mondta: a jelenlegi magyarországi politikai és gazdasági rendszer megbukott, és e bukott rendszer képviselőit, szószólóit, haszonélvezőit a hatalomból mielőbb el kell kergetni.

Szombat délután 3 órakor kezdődött a Jobbik vonulásos demonstrációja, mellyel a párt a „kormányokon átívelő megszorítások ellen” tiltakozott. A rendezvényen körülbelül ezer ember vett részt. A párt szimpatizánsai az MSZP Jókai utcai székháztól vonultak a Fidesz Lendvay utcai székházához. Novák Előd elmondta, a párt az újabb megszorítások és a Széll Kálmán terv 2.0 ellen szervezte a szombati demonstrációt.

A demonstráción felszólalt Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő és Morvai Krisztina, a párt európai parlamenti képviselője, akik beszédükben azt hangoztatták, hogy nem megszorító politikára, hanem gazdaságélénkítő lépésekre van szükség. Morvai Krisztina bírálva az SZDSZ-es, az MSZP-s és az európai parlamenti politikusokat úgy fogalmazott: “Életszínvonalat biztosító gazdasági és politikai rendszerre van szükség”, mert az MSZP és a Fidesz politikája és rendszere is megbukott, és el kell őket kergetni.

A megmozdulás résztvevői a beszédek után rendőri felvezetés mellett vonultak a Fidesz Lendvai utcai székházához. A menet elején két kifeszített molinót vittek. Az elsőre Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor fotója közé az volt írva “22 év csapdája: unjuk már a(z) arcotokat!” A másodikra, amely mögött a Jobbik vezető politikusai, országgyűlési képviselői sorakoztak fel, azt írták az MSZP-re utalva, az övék a múlt, a Fideszé a jelen és a Jobbiké a jövő.


A képre kattintva galéria nyílik!
Fotó: Neményi Márton

Az élen haladó Balczó Zoltán, Vona Gábor, Morvai Krisztina, Szegedi Csanád és más országgyűlési képviselők mögött Gaudi-Nagy Tamás képviselő megafonból a Ria, ria, Hungária! és Elszámoltatás! szavakat skandálva biztatta a mögötte vonuló néhány ezres tömeget, amely az Andrássy út jobb oldalán, az úttesten haladva az Oktogon és a Vörösmarty utca közötti részt töltötte meg.

A menet közepén egy kisteherautóról nemzeti érzelmű dalok szóltak, és Pörzse Sándor, valamint Novák Előd országgyűlési képviselők beszéltek a szimpatizánsokhoz.

A vonuló tömeg zászlói alapján a megmozdulás résztvevői az ország különböző pontjairól, így Borsod, Szabolcs, Heves, Pest és Nógrád megye több településéről érkeztek. A vonulás közben az Andrássy úton csak az Oktogon irányában engedték a rendőrök a közlekedést.

A Fidesz székházánál Vona Gábor mondott beszédet. A Jobbik elnöke szerint Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc hazaárulók, akik együtt „nyalják az EU talpát” és Magyarországot az MSZP és Fidesz közösen tette tönkre.

A felszólalások után a tömeg lassan oszlani kezdett, rendbontás nem történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik