Belföld

Orbán “elkéri” a vásárhelyiektől Lázárt

Vajon kit jelöl a Fidesz Lázár János helyére Hódmezővásárhelyen? Sokak szerint Deutsch Tamás a befutó a polgármesteri jelöltségre.

Rendkívüli, nyilvános közgyűlést hívott össze május 25-én délután három órára Lázár János, Hódmezővásárhely polgármestere. Az, hogy a kormányfő péntek reggel bejelentette: Lázár János, a Fidesz jelenlegi parlamenti frakcióvezetője lesz a Miniszterelnökséget vezető államtitkári poszton az IMF-főtárgyalóvá kinevezett Varga Mihály utódja. Lázár Jánosnak így le kell mondania hódmezővásárhelyi polgármesteri posztjáról.

Lázár – aki egyben a Fidesz parlamenti frakcióvezetője – pénteken azt közölte az MTI-vel, hogy a képviselő-testületi ülés vendége Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke lesz. A Szeged24 információi szerint Orbán azért megy személyesen Hódmezővásárhelyre, hogy úgymond “kikérje” a vásárhelyi néptől a polgármesterét. Ez egyben a megüresedett posztért induló politikai harc kezdete is lehet, amelyben Orbán nagy lökést adhat a kiszemelt utódnak.

Egyelőre csak annyi tudható, hogy Almási István, jelenlegi alpolgármester viszi az ügyeket az időközi választásig, de az  még kérdés, hogy őt indítja-e a kormányoldal. Vannak olyan feltételezések ugyanis, hogy a barátnőjével Hódmezővásárhelyen élő Deutsch Tamás nem véletlenül “sertepertélt” olyan sokat a Csongrád Megyei Közgyűlés környékén. Március 15-én például nagy felzúdulást okozva, Magyar Anna közgyűlési elnök ki is tüntette az EU-s képviselőt, akinek korábban semmi köze nem volt a megyéhez.

Az FN24 korábban azt is megírta, hogy Deutsch saját képeivel illusztrált naptárat adományozott minden vásárhelyi háztartásnak, így nem légből kapott a feltételezés, hogy a fideszes politikusnak komoly ambiciói vannak a városban.

Ezt az elméletet gyengíti az a szóbeszéd, hogy Lázár és Deutsch nincsenek jó viszonyban egymással. Ezt az állítást korábban egyik politikus sem cáfolta egyértelműen. Amennyiben Deutsch Tamás valóban aspirál Hódmezővásárhely polgármesteri posztjára, az rövidesen kiderül, hiszen a Fidesznek heteken belül meg kell neveznie jelöltjét a a város vezetői helyére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik