Belföld

Megnyitott a VII. Budapesti Pálinkafesztivál

Május 10-én, csütörtökön megnyitotta kapuit a VII. Budapesti Pálinkafesztivál, amely 4 napon keresztül pálinkával, finom ételekkel és élőzenével várja a vendégeket.

A barack éve kapcsán a vendégek nemcsak az ország pálinkafőzdéi által közösen készített Év barackpálinkájából kóstolhatnak, hanem megízlelhetik a 24 kiállító különleges főzeteit is. Így a Gusto eredetvédett barackpálinkáit, a Hegyközi hungaricumait vagy a Békési új termékcsaládjának bíbor kajsziját, hogy csak néhányat említsünk a sokféle párlat közül.

„Tíz-tizenegy gyümölcsből készült pálinkát állítunk ki és kínálunk a látogatóknak, amelyek közül nagy büszkeségünk az eredetvédett kecskeméti barack, amelyből 51 fokos, ágyas és mézes is kapható nálunk” – mondta Eck Johanna a Gusto Pálinkák egyik tulajdonosa, aki hangsúlyozta a földrajzi oltalom azokra a pálinkákra vonatkozik, amelyek a különleges termőterületről származó gyümölcsökből készülnek.

„Kecskeméten kiemelkedően sok a napos órák száma, s a meleg, amit nappal magába szív a talaj, azt éjjel visszaadja a gyümölcsöknek. A homok kvarcszemei még a levelek alá is visszatükrözik a napsugarakat, így lesz igazán különleges és érett a gyümölcs.”

A Hegyközi Manufaktúra szintén egyedi termékekkel várja a vendégeket. „ Kétféle különleges barackpálinkát viszünk a Fesztiválra. Egy 50 fokos érleltet, amelynek alapja a Gönc körzetében termő eredetvédett kajszi, illetve egy Kecskemét környéki gyümölcsből készült, 40 fokos hordózott párlatot. Ezeken túl még számos érlelt és hordózott párlatot, valamint prémium minőségű hungaricumokat is kínálunk: kézműves bonbonokat, dzsemeket, mézet, fűszerpaprikát” – tette hozzá Richter Norbert, logisztikai menedzser.

Békési Zoltán a Pálinkafesztiválon mutatja be először a Békési család generációról generációra szálló, pálinkafőzési tradícióját méltán tükröző új termékcsaládját. A Békési Manufaktúra névre keresztelt 8 íz egyedi üveget és arculatot kapott.

„Úgy gondolom, a Pálinkafesztivál méltó hely lesz arra, hogy bemutassuk a limitált mennyiségben,különleges gyümölcsfajtákból készülő, (pl. Bíbor Kajszi, Piros Vilmoskörte) elérhető árkategóriájú Békési Manufaktúra termékeket” – vélekedett Békési Zoltán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik