Belföld

Kettős gyilkosság Győrben: előzetesben a presszó tulaja

24.hu
24.hu

2012. 05. 11. 12:48

Tíztől húsz évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphat P. Lajos.

Akár életfogytig tartó büntetést is kaphat a győri presszótulajdonos. Az ügyészi indítvány szerint P. Lajos megalapozottan gyanúsítható több emberen elkövetett emberölés bűntettével. Az előzetes letartóztatás ellen a vádlott és védője is fellebbezett.

A bíróság hivatalos közleménye szerint: „A másodfokú bíróság határozatának indokolása szerint az elsőfokú bíróság az előzetes letartóztatás elrendelésére vonatkozó indítvány elbírálása során, az előírt rend szerint hozta meg döntését és helyesen foglalt állást, amikor a bizonyítékok alapján a megalapozott gyanú fennállására következtetett.

Kiemelte a másodfokú bíróság a gyanúsítás tárgyát képező cselekmény kirívó tárgyi súlyát, amely miatt megalapozottan lehet tartani a gyanúsított szökéstől, elrejtőzéstől. Ennek bekövetkezése pedig a további elvégzendő eljárási cselekményeknél történő gyanúsítotti jelenlétet hiúsítaná meg.

A helybenhagyó döntés utalt arra is, hogy a két ember életét követelő – a vizsgálat tárgyát képező – cselekmény alapos, mindenre kiterjedő, befolyásoktól mentes vizsgálata alapvető bűnüldözési követelmény, melynek zavartalan teljesítését a gyanúsított szabadlábra helyezése, vagy más kényszerintézkedés alkalmazása nem biztosítaná.

A határozat jogerős.”

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Szeged, 2018. szeptember 4.
Farkas Pál szobrászművész alkotása, Semmelweis Ignác szobra a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának kertjében 2018. szeptember 4-én, a szoboravató napján.
MTI Fotó: Rosta Tibor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.