Belföld

Hazudik a médiahatóság a Klubrádió szerint

Nem új pályázati eljárást kellene kiírnia a Médiatanácsnak, hanem új végeredményt kellene hirdetnie - írták.

Kapcsolódó cikkek

Új eljárásra utasította a Médiatanácsot a Fővárosi Ítélőtábla 2012. március 14-én meghozott ítéletében a Budapest 95,3 MHz-es pályázati eljárás tárgyában – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság csütörtökön.

A hatóság szerint „a törvény alapján a megismételt eljárás ügyintézési határideje az ügyiratok megérkezését követő napon, azaz május 4-én kezdődik”, mivel a bíróság május 3-án küldte vissza ezeket az NMHH-nak. A Médiatanács csütörtökön értesítette a pályázati eljárásban részt vevő ügyfeleket a megismételt eljárás megindulásáról – tette hozzá.

A Klubrádió ezzel szemben úgy véli, a Fővárosi Ítélőtábla nem általában utasította új eljárásra a Médiatanácsot a frekvencia ügyében, hanem kizárólag a jogellenesen győztesnek hirdetett Autórádió kft. kizárására, és az új végeredmény kihirdetésére vonatkozóan. „Ebből adódóan nem megismételt eljárás a feladata, hanem a korábbi törvénytelenségek kijavítása” – írta a rádió a Hír24-nek eljuttatott pénteki közleményében.

Szerinte az NMHH által említett, visszaérkezéséhez kapcsolt „határidő” (sic!) üres kifogás. „Nem május 4-én kezdődött az ügyintézés határideje, hanem egy hónappal korábban, április 4-én, a jogerős ítélet kézhezvételekor. Az ítélet végrehajtásához szükséges információk magában az ítéletben rendelkezésre állnak. Április 4-ét követően semmilyen új irat nem keletkezett” – érveltek.

A Klubrádió álláspontja az, hogy a Médiatanács a jogerős bírósági ítéletben foglaltaknak nem engedelmeskedett, és ezzel végleg elvesztette legitimitását. Véleménye szerint az NMHH-nak „nem a magyar médiarendszer demokratikus működésének biztosítása, hanem saját uralmának kiterjesztése a célja (…) nem célja a tisztességes eljárás”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik