Belföld

Felszentelték a Tűzőrséget Maroshegyen

A Fehérvári Tűzoltó Egyesület kezdeményezésére, Schwäbisch Gmünd tűzoltósága, valamint Brájer Éva a terület önkormányzati képviselő segítségével jött létre az a tűzoltó decentrum, ami Maroshegy és a területen lévő ipari parkok, valamint a nagyforgalmú utak tűz és balesetvédelmét láthatja el.



Spányi Antal katolikus megyés püspök áldásával és hivatalos átadási ünnepséggel egybekötve mutatták be Székesfehérvár régi-új tűzőrséget a Maroshegyen.

A kezdeményezés nem új keletű, hiszen már a kilencvenes évek elején állomásozott itt egy tűzoltóautó. A laktanya az akkori Ikarus gyár területén volt. Ma ezt az épületet újították fel, és Schwäbisch Gmündi tűzoltóparancsnoka egy autót adományozott a Fehérvári Tűzoltó Egyesület részére. Az adományozó tűzoltóparoncsnok időközben elhunyt. Az ő tiszteletére kapta a Brend Starile Laktanya nevét a tűzőrség.

Varga Lajos, a Fehérvár Tűzoltó Egyesület elnöke a Fehérvár24-nek elmondta: azért is fontos egy ilyen tűzőrség, mert csúcsforgalmi időben hosszú percekkel is megnő a vonulási idő, amíg a városi laktanyából elérnek a tűzoltók a távolabbi városrészekbe. Egy családiház leégéséhez mindössze négy perc elegendő, arról nem is beszélve, hogy az emberéletek is nagyobb biztonságban vannak így – mondta az elnök. A tervek szerint az egyesület működteti majd a laktanyát, együttműködést köt a városi hivatásos tűzoltó-parancsnoksággal, így annak ügyelete azonnal riaszthatja a Maroshegyen állomásozó tűzoltókat, ha tűzjelzés vagy balesetről szóló bejelentés érkezik a városrészből. Az elnök tervei között szerepel a város távolabbi végein további két tűzőrség felállítás.

Brájer Éva képviselő, alpolgármester felhívta a Fehérvár24 olvasóinak figyelmét arra, hogy az utóbbi időben nyolc családiházas tűzeset történt, ahol elkelt volna a tűzőrség közelsége. A fehérvári tűzoltók odaadó munkája biztonságot nyújt a városnak, de a maroshegyieknek a közelség megnyugtatóbb – emelte ki Brájer Éva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik