Belföld

Bocsánatkérő levelet írtak az egri polgármester helyett

Az egriszin.hu egy fiktív levelet adott közre, melyben az egri polgármester helyett kérnek bocsánatot azért, mert a kulturális bizottság ülésén diszkriminatív kijelentések hangoztak el.

“Tegnap futárok keresték fel az egri városanyákat és városatyákat, hogy Habis László polgármester úr üzenetét tolmácsolva ma reggelre rendkívüli Közgyűlésre hívják az érintetteket. A Közgyűlés egyetlen napirendi pontjaként a polgármester beszéde szerepelt” – írja az egriszin.hu.

A fiktív bocsánatkérő levélben többek között ez áll:

Eger ereje nem a falakban vagyon, hanem a kölcsönös tiszteletben, az összetartásban, egymás megbecsülésében. Aki ezek ellen vét, az a falakat rombolja, Egert gyengíti. Ennek szellemében most bocsánatot kérek a történtekért Székhelyi Józseftől, Eger város polgáraitól és az ország demokratikus közvéleményétől. Elfogadtam a két képviselőtársunk lemondását bizottságaik vezetéséről, további politikai sorsukról pártjaiknak kell dönteni. Felszólítok minden egrit, és nyomatékkal a közösség alkalmazásában álló polgártársainkat, hogy tartózkodjanak az embertársaink származására történő utalásoktól!

Tudjuk, hogy az előítélet, a diszkrimináció, a rasszizmus, az intolerancia ezerfejű sárkány. Áltatnánk magunkat, ha azt mondanánk, hogy köztünk nem üti fel a fejét. Hiszem, és ezért örökké küzdeni fogok, hogy fel lehet, és fel kell venni a harcot ellene. Tudom, hogy ez a háború nem vezet végső győzelemre, hanem folyamatos helytállást követel. Nekünk, a közösség választott képviselőinek kötelességünk, hogy élére álljunk ennek a küzdelemnek. Én ezt teszem most, és erre hívom városunk polgárait, a köztársaság demokratáit is.”

Mielőtt azonban bárki azt hinné, hogy valóban a polgármester írta a levelet, a szerzők a következőt írták a sorok után:

Olyan szép nap ez a mai. Akár kezdődhetett volna így is.

A teljes levelet itt olvashatják el:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik