Belföld

Bélyegszépségverseny paprikával, szőlővel

A Pannonhalmi Apátság könyvtára, illetve magyar zöldség és gyümölcs látható azokon a bélyegképeken, amelyekkel a Magyar Posta benevezett egy európai versenybe.

Az európai postákat tömörítő PostEurop minden évben közös bélyegkibocsátásra szólítja fel tagjait. Ezek az úgynevezett EUROPA-bélyegek minden évben szépségversenyen mérettetik meg magukat.

Három egymást követő évben a csillagászat, a levélírás és a gyermekkönyvek témakörökben kiírt versenyben a Magyar Posta bélyegei bizonyultak a legszebbnek. Az Europa-bélyegek szépségversenyének történetében példa nélküli, hogy egy ország egymás után három alkalommal nyerje el a megtisztelő szakmai címet. 2011-ben EUROPA bélyegünk a közönségszavazatok szerint a második helyezést érte el.

 


Európa legszebb bélyege?
Forrás: Magyar Posta

Az idei téma a „Látogatás” volt. A Magyar Posta 2012-es pályázata kétféle bélyegképet tartalmaz, melyet Rozmann Ágnes grafikusművész tervezett. A főmotívum Magyarország online jele, a „.HU”, melyet az egyik bélyegképen a Világörökség részét képező Pannonhalmi Apátság könyvtárának részletei, a másik bélyegképen, melyet a versenybe nevezett a Magyar Posta, paprika és szőlő látható. A keretrajz bal oldalán az Apátság épülete, jobb oldalán pedig a Balaton látképe tűnik elő.

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is az interneten keresztül lehet szavazni, a www.posteurop.org/europa2012 oldalon.

A szavazók közül két szerencsés nyertes a 2012-ben kibocsátott valamennyi EUROPA bélyeg 1-1 példányát nyeri meg. A szavazatokat június 10-ig lehet leadni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik