Belföld

Távozott posztjáról a szegedi hittudományi főiskola dékánja

Györgyiné Koncz Judit, aki érintettje volt a galferences blog által kirobbantott botránynak a Gál Ferenc Hittudományi Főiskola Humántudományi Karának dékánja volt.

Skamla Gábriel, aki a blog szerzői szerint 130 ezer forintért vásárolta a szakdolgozatát, továbbra is az intézmény tanulmányiosztály-vezetőjeként dolgozik, nem függesztették fel állásából a belső vizsgálat lezárultáig.

A Délmagyarország napilap információi szerint változatlanul a rektori titkárságon alkalmazzák Farkas Petrát is. Az elnökként a hallgatói önkormányzatot is irányító diákról azt írták a blog szerzői, hogy témavezetője, Györgyiné Koncz Judit dékán kérésére maga készítette el a bírálatot saját szakdolgozatához, amire jeles osztályzatot javasolt önmagának.

Az ügy kirobbanása után Kozma Gábor rektor belső vizsgálatot rendelt el a blogfórumon megjelent tartalmakkal kapcsolatban. A rektor feljelentést is tett ismeretlen tettes ellen, kérve, hogy a rendőrség a vizsgálat során esetlegesen felmerülő egyéb bűncselekmények miatt is rendelje el a nyomozást. Egyben indítványozta, hogy a blogfórumon megjelent közlésekben érintett embereket tanúként hallgassák meg.

A dékán távozásával kapcsolatban azt nyilatkozta az újságnak Kozma Gábor, hogy Györgyiné Koncz Judit kiemelkedő szerepet vállalt a főiskola humántudományi karának megalapításában, és ennek érdekében rengeteg munkát végzett, háttérbe szorítva tudományos tevékenységét is. Most visszatért a tudományos munkához, ami miatt a vezetői feladat ellátására létesült munkaviszonya közös megegyezéssel megszűnt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik