Belföld

Pillangók és világító fák: készül az új győri giga diszkó

Alig 2 nap múlva megnyitja kapuit a Mundo, Győr legújabb szabadtéri szórakozóhelye. A klub helyén egykor állomásozó IL-18-as típusú repülőgép sorsa viszont még kérdéses.

Ilonka, azaz az 1-es és a 85-ös főút mára szimbólumává vált repülőgépe nemrég tovaszállt állomásáról. No, nem saját szárnyán, és nem is messzire, csak egy daru segítségével eredeti helyétől alig néhány méterre.

Az egykor a vasszerkezet otthonául szolgáló épületben pedig megkezdődtek Győr új megadiszkójának átépítési munkálatai. A Malév járművet most a létesítmény mögé emelték, egészen addig, amíg tulajdonosai nem döntik el, hogy mi legyen a sokat látott gép sorsa.

A szabadtéri szórakozóhely esetében viszont nincs kérdés, gőzerővel zajlanak az újítások, az átalakulás már kívülről is szembetűnő. A homlokzat fehér festéket kapott, mely fehér napvitorlákkal, és világító, fehér fákkal kiegészülve szinte teljes fényében pompázik.

A Győr24 viszont arra is kíváncsi volt, hogy a falakon túl, milyen stílussal találkoznak majd a fiatalok, így felkerestük a Mundo névre keresztelt buli helyet. Péntek Zsolt, a tulajdonosi kör egyik képviselője szívesen vezetett körbe a teraszon, majd a fedett helyiségekbe is elkalauzolt, így gyorsan világossá vált, hogy rossz idő esetén is teljes kihasználtsággal üzemelhet a diszkó.

A világvárosok trendjét próbáltuk meg elhozni Győrbe, ezt bizonyítja a letisztult minimál stílus, mely mindenképpen a nyári pezsgés hangulatát idézi. 2 tánctérrel és 2 zenei stílussal állunk majd a minőségi szórakoztatás szolgálatába, a mai kor legmodernebb hang- és fénytechnikai berendezéseivel, mindezt több mint 1000 négyzetméteren” – hangsúlyozta a tulajdonos.

A színeket, a berendezéseket és a kiegészítőket látva a dizájnra valóban nagy hangsúlyt fektettek a tervezők. Pillangók, tájképek, színes fotók, fehér lámpatestek, mindezt ízléses környezetben.

A diszkó május 12-én nyitja meg kapuit, a helyszínre pedig ingyenes buszjáratokat indítanak majd, valamint Péntek Zsolt elmondása szerint egy taxis társasággal is sikerült megállapodniuk, így kedvezményes tarifával utazhatnak a vendégek a Mundóba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik