Belföld

Újra nyit a murvás parkoló

Székesfehérvá rÖnkormányzata megállapodott az Új Alba 2002 Ingatlanhasznosító és Vagyonkezelő Kft-vel, az építkezés elkezdéséig a város ismételten ingyenes parkolót működtethet.

A megállapodás értelmében a terület tulajdonosa ellenérték felszámítása nélkül adta át az ingatlant a rajta végzendő beruházás tényleges megkezdéséig az önkormányzatnak, amely azt közcélra használja, saját költségén üzemelteti.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a „murvás parkolóként” ismert terület újra az autósok rendelkezésére áll. Fontos kikötés, hogy 3.5 tonna összsúlyt meghaladó jármű nem parkolhat rajta. (Időjárás függvényében további korlátozás elképzelhető.) A megállapodás kapcsán dr. Cser-Palkovics András polgármester elmondta, már a mai napon megkezdik a területet elzáró kordon lebontását, a parkoló nagyon rövid időn belül használható lesz. „Köszönettel tartozunk a beruházó cégnek, amiért hozzájárul, hogy a fehérvári autós közlekedés parkolási gondjait a terület igénybevételével enyhíthessük. A belvárosban ingyenes parkolási lehetőség ezt leszámítva csak a pláza tetején volt, most újra könnyebb lesz az itt dolgozók és ide autóval érkezők dolga” – fogalmazott a polgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik