Belföld

Sikeres volt az ingyenes motoros szemle

Már hetekkel ezelőtt előkerültek a kétkerekű paripák a garázsokból, sok pilóta viszont ellenőrzés nélkül kezdte el hajtani a gépet. A megyei közlekedési bizottság ezért egy ingyenes átvizsgálásra várta a motorosokat. Hibák persze akadtak bőven.

A Közlekedési Felügyelőség Tatai úti telephelyén minden évben rendeznek ingyenes szemlét a Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési Bizottság és a rendőrség munkatársai, segítve ezzel a motorosok biztonságos közlekedését. A műszaki kontroll idén sem maradhatott el, ezen a hétvégén 30 jármű tulajdonosa vizsgáltatta át kétkerekűjét, összességében pedig közel 60 motoros látogatott el a rendezvényre. A rutinellenőrzés mellett ugyanis a sofőrök egy vezetéstechnikai tréningen tesztelhették képességeiket, és egy KRESZ kvízt is kitölthettek, így könnyen kiderült, hogy ki, mennyit felejtett a jogosítvány megszerzése óta.

Az akció mindenképpen sikeresnek mondható, sokan felkeresték a felügyelet telephelyét. Fontos, hogy a tavaszi hullám elindulásával alaposabban felmérjük a berendezések állapotát a pilóták, mi ebben tudunk segítséget nyújtani. A leggyakoribb hibák között a kopott fékeket és abroncsokat említhetném, de volt olyan motoros is, akinél az elsősegély doboz felszereltsége volt kifogásolható” – hangsúlyozta a felmerült hibákat Rosta Roland, a megyei rendőr-főkapitányság főhadnagya.

A baleset-megelőzési napon egyébként, az átvizsgált motorok közül 8 kapott alkalmatlan minősítést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik