Belföld

Manó lánglovagok győri bevetése

A Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központban mindig is fontos volt, hogy az intézmény legfiatalabb tanulóival megismertessék a katasztrófavédők és a tűzoltók munkáját. Kedden a sárási gyakorlópályán még tüzet is oltottak az ifjú lánglovagok.

Az érettségi jó alkalmat adott arra, hogy a Péterfy iskola apró nebulói kicsit kimenjenek a szabadba, ráadásul hasznosan töltsék el a „sulimentes” óráikat. Így visszatértek a hagyományokhoz a tanítók és az egyik rendőr anyuka segítségével, katasztrófavédő napot szerveztek a sárási gyakorlópályán. A kicsik elsőként Dobos Viktória, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjének előadását hallgathatták meg, természetesen közérthetően, gyermek nyelvre fordítva, majd következhettek az izgalmasabbnál izgalmasabb bemutatók.

A tűzoltóautó szemrevételezése után, egy ereszkedéses mentési akciót láthattak a picik, majd a lánglovagok egy igazi oltást szimuláltak, a kiérkezés folyamatától, egészen a tűz megszüntetéséig.

A felgyújtott gumiabroncs oltásában a gyerekek is részt vehettek, mindezt teljes védőfelszerelésben, sugárcsővel a kezükben. Ebéd után aztán sorversenyeken mérték össze tudásukat a kisdiákok, a lurkók szinte kivétel nélkül jól teljesítettek. Az élmény mindenképpen garantált volt, és ezt bizonyítja az is, hogy a nap végén nem egy tanuló úgy nyilatkozott: ha nagy leszek, tűzoltó leszek!

Ajánlott videó