Belföld

Hallgatóbarát színház a győri

A győri színházról sok minden jót ellehet mondani, többek között azt is, hogy hallgatóbarát. Ezt bizonyítja, hogy kedd este csak a győri campus tanulóinak mutatta be a társulat a nagysikerű Portugál című darabját.

Keveset járnak a győri fiatalok színházba. Annak ellenére, hogy a legnagyobb vidéki teátrum kínálja színes műsorfüzetét városunkban. Forgács Péter, direktor viszont nemrégiben gondolt egyet és úgy döntött, hogy elcsábítja az ifjúságot a társulathoz, mégpedig úgy, hogy csak nekik egy külön bemutatót tart. Persze nem olyan könnyű tikett vásárlásra bírni a diákokat, ezért egy kortárs műre, a több mint 100 előadást megért Portugálra esett a darabválasztás, melyet ezúttal ismét lehoztak a Kisfaludy teremből a Nagyszínpadra.

Portugál féle promó

Az igazgató, dr. Szekeres Tamás rektorral karöltve egy nap, az egyetem aulájában is próbálta népszerűsíteni az akciót, az új tudástérben árulták a jegyeket, szép számmal fogytak is a tikettek. Olyannyira, hogy végül a bemutató estjén több mint 600 hallgató gyülekezett a színház előterében, a teátrum szervező munkatársának köszönhetően pedig ,még az Apáczai Karról is érkeztek látogatók. Gyakorlatilag teljesen megtelt a nézőtér.

Vigyétek hírét…

A két felvonásos darab kezdetén Forgács Péter köszöntötte a megjelenteket, beszédében pedig kiemelte, hogy amennyiben tetszett a hallgatóknak az előadás, úgy vigyék jó hírét a társulatnak. A sorok között a campus vezetője is helyet foglalt, szerinte mindenképpen jó választás volt Egressy Zoltán műve. „A Portugál azért jó, mert a fiatalokhoz szól, az ő nyelvezetükkel közvetíti az üzenetet. És a nevetésekből ítélve, értik a poént a diákok. Remélem, elérjük a célunkat és a jövőben több széchenyis vált majd jegyet vagy bérletet a színházba” – mondta az előadás szünetében a rektor.

A Győri Nemzeti Színház műsorfüzetét, és a következő évad terveit látva a Győr24 is mindenképpen a jegyvásárlást propagálja! Vagyis színházba fiatalok, higgyétek el érdemes!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik