Belföld

Felére csökkent a Szent György kórház adóssága

kovari-gabriella
kovari-gabriella

2012. 05. 09. 16:02

Csernavölgyi Istvánnak, a Fejér Megyei Szent György Kórház főigazgatójának és Vargha Tamásnak, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökének 2010 őszén megkezdett közös munkája fordulóponthoz érkezett. A kedvező gazdasági mutatókról és az adósságállomány alakulásáról sajtótájékoztatón számoltak be szerdán

Bár a kórház ez év januárjától már nem a megyei önkormányzat fenntartásában működik, a 2010 előtt felhalmozott adósság csökkentésében, a lejárt közüzemi számlák és azok késedelmi kamatainak törlesztésében mégis segített.

– A teljes csődhelyzet és működésképtelenség határán vettük át az intézményt 2010 novemberében. A prognosztizálthoz képest a jelenlegi adósságállomány megfeleződött. Pontos összegéről, amely napról napra változik, nehéz adatot mondani – hangsúlyozta a főigazgató.

Az együttműködés az intézmény gazdálkodását stabilizálta, a kórház megtartotta a likviditását, amely tény az előzmények tükrében óriási eredmény. A kórház a támogatásból új szakmai irányokat is indított, ismeretes, hogy korábban nem volt diabetológiai, endokrinológia, angiológiai fekvőbeteg ellátás. Büszkeségre ad okot az is, hogy országos és nemzetközi hírű szakembergárdáját meg tudta tartani, rácáfolva napjaink egészségügyi humánerőforrás-válságára.

Jelenleg pályázati pénzből nyert, több tízmilliárd forint értékű, a kórház infrastruktúráját és eszközparkját érintő fejlesztés zajlik a megyei gyógyintézményben, amely a közeljövőben egyetemi oktatókórházzá válik.

Bár a megyei önkormányzat és a kórház között hivatalos munkakapcsolat nincs, a közös munka mégis folytatódik, hiszen a megye lakosságának betegellátása közös érdek, hangsúlyozta a közgyűlés elnöke.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A anti-Brexit demonstrator dressed in a Union Flag suit and waving an EU flag stands on the road outside the Houses of Parliament in central London on March 29, 2018. - The one-year countdown to Britain's exit from the European Union began on March 29, 2018 with Prime Minister Theresa May touring the UK shore up support for the government's Brexit strategy. (Photo by Daniel LEAL-OLIVAS / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.