Belföld

A Jobbik-vezér fürdőszobájába invitálja Schiffer Andrást

A vecsési Jobbik-elnök szereti az LMP-s Schiffer Andrást. Olyannyira, hogy bulizna vele, mi több, lefürdetné odahaza. Villáminterjú.

Szerda délelőtt köztéri fogadóórát tartott Vecsésen Schiffer András, LMP-s országgyűlési képviselő Földi Áronnal, pártja ceglédi önkormányzati képviselőjével. Schiffer az MTI-n keresztül tudatta, hogy „körülbelül tizenkét-tizenöt jobbikos aktivista körbevette őket, és elkezdte rugdosni kitelepülő pultjukat”. A parlamenti képviselő szerint „támadóik – akik valószínűleg ittasak voltak – fenyegetőztek, és azt kiabálták húzzanak el Vecsésről, mert itt nincs semmi keresnivalójuk”, ezért „jobbnak látták elkerülni a konfliktust, és mivel ilyen körülmények között a békés vecsési polgárok sem tudtak volna részt venni a fogadóórán, távoztak a helyszínről”. Schiffer kijelentette: „minden fenyegetés  ellenére” később visszatérnek Vecsésre.


Schiffer András
Fotó: MTI / Kollányi Péter

Mi pedig felhívtuk a Jobbik vecsési szervezetének elnökét, Szabó Attilát. Alább villáminterjúnk.

 

Olvasom az MTI hírét, hogy Schiffer Andrást Vecsésen inzultálták jobbikos aktivisták.

No.

Szeretném, ha ezt a hírt kommentálná.

Ilyen hírről nem tudok, hogy Schiffert, a Schifut itt valaki is inzultálta volna. Azt tudom, hogy ő kijött ide, lakossági fórumot tartani, és kimentünk vele beszélgetni, az én vezetésemmel, ütköztettük az érveket, ugyebár más politikai nézeteink vannak.

Az érveket ütköztették vagy a bakancsot a pulttal?

Milyen bakancsról beszél, ember? Maga ott volt, és látta, hogy volt valakin bakancs?

Ne emberezzük egymást, kérem.

Akkor meg milyen bakancsról beszél?

Azt olvasni Schiffer közleményében, hogy megrugdosták a pultját.

Megrugdosták a pultját? Hát itt senki nem rugdosta meg a pultját. Bakancsba’ meg pláne nem, mert itt higiénikus, tiszta emberek vannak, és nem járnak negyven fokba’ bakancsba’. Senki nem rugdosta meg a pultját, hanem beszélgettünk vele teljesen normálisan a politikai nézeteinkről. Majd őneki elfogytak az érvei, és elballagott. Úgy éreztük mi, hogy meggyőztük őt arról, hogy a mi politikai érveink sokkal jobbak, mint az övé. Mivel hogy ő kifogyott az érvekből, összepakolta a kis motyóját, azt elballagott. Ennyi. Úgyhogy nagyon sok szeretettel várjuk vissza Schifut. Úgy, ahogy megbeszéltük. Nyugodtan jöhet hozzánk, itt én vendégül is látom, akár itt a házamba, lezuhanyzik, aztán megy a dolgára.

Lezuhanyzik? Miért kéne Schiffernek ott lezuhanyoznia?

Csak mondom, ha esetleg jól érezzük magunkat, nyugodtan. Pont azért mondom, hogy az embernek a fürdőszobája egy intim szféra. És én akár oda is beengedem. Nincs énnekem semmi bajom Schifuval. Mi szeretjük Schifut.

Schifu? Ez az ő beceneve?

Mi így becézzük. Schifu, Schifu. Kis Schifu. A mi Schifunk. Szeretjük mi Schifut.

Értem. Egyébként azt mondja az MTI-nek Schiffer András, én meg így nevezem őt , hogy „támadói – akik valószínűleg ittasak voltak – fenyegetőztek, és azt kiabálták húzzanak el Vecsésről, mert itt nincs semmi keresnivalójuk”.

A támadói nem voltak ittasak, mert nem szoktak alkoholt fogyasztani. Legalábbis délelőtt tíz órakor biztos, hogy nem. Ez megint egy ugyanolyan szemen szedett hazugság, mint amit az LMP általába’ egész politikai pályafutása alatt szokott csinálni. Ha ezt ő állítani fogja továbbra is, hogy ittasak voltak és bakancsba megrugdosták…

A bakancsot én tettem hozzá.

Aki ilyen valótlanokat fog állítani, én azonnal megyek, és a jogi lépéseket megteszem.

Ez egy karakán álláspont. Szóval várják vissza Schiffer Andrást?

Nyugodtan jöhet Schifu, ha úgy gondolja. Nyugodtan jöhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik