Belföld

Megrovás a fertődi jegyzőnek

Fertőd képviselő-testületének fegyelmi tanácsa a napokban meghozta döntését Füzi Norbert jegyző ügyében.

Megvitatták meg a képviselők azt az indítványt, hogy fegyelmi vizsgálatot indítsanak Füzi Norbert jegyző ellen a polgármester munkájának akadályozása miatt Fertődön.

A fegyelmi vizsgálóbiztos, dr. Irinkov D. Mihály elmondta: a vizsgálat csak az 2011 novemberétől 2012. január 15-ig terjedő időszakra terjedt ki. A fegyelmi tanács pár napja meghozta határozatát Füzi Norbert jegyző ügyében.

A tanács a jegyzőt megrovás fegyelmi büntetéssel sújtotta, úgy gondolják, hogy beigazolódott a gyanú, mely szerint a jegyző akadályozta a polgármester munkáját. Véleményük szerint az utasításokat nem hajtotta végre, továbbá tevékenysége az önkormányzat gazdasági érdekeit és a polgármesteri hivatal működését is veszélyeztette.

Dr. Irinkov Mihály a legenyhébb büntetés kiszabásával kapcsolatban hozzátette: a tavalyi időközi helyhatósági választás óta a jegyző betegállományban van. Ez a helyzet egyértelműen hátráltatja az önkormányzat működését. Mielőbbi gyógyulást kívánnak neki, hogy újra Fertőd életének szolgálatába állhasson – számolt be a Kisalföld.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik