Belföld

Szegeden is forgat Bruce Willis?

24.hu
24.hu

2012. 05. 07. 06:00

Egyelőre csak annyi tűnik biztosnak, hogy a Die Hard 5. stábjának szüksége lesz egy lepusztult volt szovjet laktanyára a film egyik fontos jelenetének leforgatásához.

A Szeged24 egyetemi forrásokból úgy értesült, hogy az SZTE-hez tartozó öthalmi laktanya is szóba került, mint lehetséges helyszín a Dei Hard 5. forgatásán. A filmet jelenleg Budapest belvárosában veszik fel Bruce Willis hathatós közreműködésével, majd Pécsre költözik a stáb, ahol a tavasszal bezárt mecseki vidámpark rozsdás körhintáira és bódéira lesz szükség egy akciójelenet merendezéséhez.

Az egyik látványos autós üldözés jeleneteit Budapesten már fölvették, de a történet szálai a volt Szovjetunióba, a csernobili atomerőmű-katasztrófa helyszínére is vezetnek. Az események egy része a Csernobilhoz közeli Pripjaty városában játszódik, ahol még ma is áll az a sohasem használt vidámpark, amely mára a pusztítást jelképezi. A produkció munkatársai az ehhez szükséges díszletekre találták rá a Mecsek oldalában.

A szovjet díszleteknek ezzel azonban nincs végük, hiszen Adam Goodman, a produkció hazai partnere, a Mid Atlantic Films vezetője a napokban Szolnokon is járt, s ellátogatott a város Ittebei Kiss József Hadnagy helyőrségébe. Mint Lamos Imre dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopterbázis, illetve a laktanya parancsnoka a sajtónak elmondta, az akciófilm-sorozat producere elsősorban a helyőrségben szolgálatot teljesítő, szovjet típusú Mi—24-es harci helikoptereket vette szemügyre. Hogy Adam Goodmannek megtetszett-e a „szolnoki” katonai technika, illetve hogy Lamos Imre szerepet kap-e a filmben, a helyőrségparancsnok nem tudott érdemi választ adni.

Itt jön a képbe Szeged, illetve az egyetemhez tartozó volt szovjet laktanya. Ennél ideálisabb helyszínt ugyanis aligha találnának egy akciófilm “lövöldözős, üldözős” jelenetének leforgatásához, ezért informátorunk arról tájékoztatta a Szeged24-et, hogy Goodman erősen érdeklődik az öthalmi laktanya adottságai iránt. A katasztrófavédelem egyébként rendszeresen gyakorlatozik az elhagyott legénységi épületekben, ezért úgymond “kipróbált” helyszín lehet a szegedi.

Arról, hogy valóban Szegedre, illetve az öthalmi laktanyába érkezik-e Burce Willis még csak találgatások folynak, mindenesetre nagy feltűnést keltene az amerikai színész, ha megjelenne mondjuk a közelgő borfesztiválon, ahol stábjával kissé lazíthatna a sok lövöldözős jelenet után.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.