Belföld

Nem jött az utolsó busz? Az utas nem tudott éjjel hazamenni.

Az utas szerint nem indult el vasárnap Ikrénybe a 22:45-ös járat. Sajnos figyelmetlensége miatt nem jutott haza. A járat ugyanis menetrend szerint közlekedett. Vajon mégis mi történt?

A pórul járt utas észrevételeit a Győr24 munkatársának továbbította. Elmondása szerint vasárnap 22:45 órakor induló busszal szeretett volna eljutni Ikrénybe, ám hiába várta a járatot, az nem érkezett meg a Szent István úton a megállóhelyre, így jobb híján egy győri ismerősénél töltötte az éjszakát és csak hajnalban indulhatott tovább úticélja felé.

Olvasónk hozzátette: nem ő az első, akivel ez megtörtént, több sorstársa is lemaradt már erről a buszról. Egy másik igencsak különös történet is eljutott hozzánk a témával kapcsolatban: Néhány utas szintén egy vasárnapi napon, 22:45-kor szeretett volna hazajutni Rábapatonára, ám hiába várták az autóbuszt a pályaudvaron, az nem állt be a kocsiálláshoz még az indulás előtt öt perccel sem. Egyikük az ott várakozó busz sofőrjét kérdezte meg, hogy hol marad a járat, mire kiderült: az volt a várt autóbusz. A félreértést az okozta, hogy a kijelzőn Ikrény és Rábapatona helyett Bágyogszovát szerepelt.

A Győr24 megkérdezte a Kisalföld Volánt. Kiderült: a vasárnap 22.45 órakor, a 16-os kocsiállásról induló busz végállomása nem Rábapatona, hanem Bágyogszovát, ezért szerepelt ez a község a kijelzőn. Ugyanakkor a járat menetrend szerint Ikrénybe, Rábapatonára közlekedik, majd innen Enesén át folytatja útját Rábacsécsény, Rábaszentmihály, Kisbabot és Bodonhely községeken át Bágyogszovátra. Nyilván ezen úticélok mindeggyike nem férne el a busz kijelzőin. A részletes viszonylatot a Menetrend Online keresőjében is megtalálhatjuk.

A Volán illetékeseitől megtudtuk továbbá azt is, hogy ez a menetrend már régóta él. 2011 decemberétől is ez a viszonylat volt érvényes az adott járaton. A társaság pedig, szokás szerint, tájékoztatta az utazóközönséget a változásokról, ahogy ezt mindig is megteszi hasonló esetben. A felsorolt falvak felé igyekvő utasoknak tehát a Bágyogszovát fel tartó autóbuszra kell szállniuk vasárnap éjszaka.

Kellemetlen, amikor lemaradunk, különösen ha az utolsó járatot szalasztjuk el. Utazás előtt ajánlott ellenőrizni az aktuális menetrendet, még akkor is, ha alaposan ismerjük. A Kisalföld Volán által kiadott menetrendkönyben vagy akár az internetes adatbázisban is ellenőrizhetjük, hogy pontosan merre tart az autóbusz, mellyel utazni szeretnénk. Természetesen az autóbuszvezetőt is megkérdezhetjük.

(Fotónk illusztráció.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik