Belföld

Kacsahajó-baleset: a matróznak dobta mentőmellényét az áldozat.

Az áldozatok ügyvédjei lejátszottak egy videót, amelyen az látható, hogy S. Dóra a matróz után dobta a mentőmellényét, mikor az a Delaware folyó vizébe vetette magát.

A saját mentőmellényét dobta oda a kacsahajó vízbe ugrott matrózának az a 16 éves magyar turistalány, aki egy Philadelpiában csaknem két éve történt vízi balesetben egy 20 éves magyar fiúval együtt életét vesztette – közölte hétfőn e-mailben az MTI-vel Peter Ronai, az áldozatok hozzátartozóinak egyik ügyvédje.

Philadelphiában hétfőn megkezdődött az a per, amelyben el kell dőlnie, hogy a két áldozat hozzátartozói mekkora összegű kártérítésre jogosultak a Delaware folyón tragikus balesetet szenvedett kacsahajó (kétéltű turistabusz), valamint az azt legázoló, tolóhajó által mozgatott uszály üzemeltetője részéről, akiket halált okozó veszélyeztetéssel vádolnak.
A tárgyalás első napján az áldozatok ügyvédjei lejátszottak egy videót, amelyen az látható, hogy S. Dóra a matróz után dobta a mentőmellényét, miután az az ütközés előtti pillanatokban  – az utasokat hátrahagyva – a Delaware folyó vizébe vetette magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik