Belföld

Ha Magyarország Orbán kalapja, Áder a bokréta rajta

Távvizelésben versengő ellenzék, Hoffmann Rózsa hátsó szándéka, Áder százasa, Gyurcsány szakdogája - ezekről is szó esett az év tizennyolcadik hetében. Dumagyűjtemény.

Ki pisil messzebbre? Kéri László politológus az ellenzéki csoportok vetélkedéséről (ATV, április 30.)

 

Szidják a diktátort, rossz az ízlése. Nem az a baj. De kötelezővé akarja tenni. Bodor Pál író (Ellenszék, április 30.)

 

Az eszközök változtak, a cél nem: az első perctől el akartak távolítani a politikából. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök (Facebook.com, április 30.)


Fotó: Berecz Valter

Uraim, akkor mégiscsak elő a szakdolgozatokkal, diplomamunkákkal. Kezdjük az iskolapadnál, aztán nézzük az ügynöklistákat és a privatizációs legendákat! Bartuc Gabriella veszprémi újságírónő (Napló, április 30.)

 

Csak úgy érdemes legyőzni a Fideszt, ha nem teremtünk helyette rosszabbat. Puzsér Róbert újságíró (Indavideó, május 1.)


Nem hiszek a reinkarnációban. Előző életemben sem hittem. Bödöcs Tibor humorista (Magyar Rádió, május 1.)

 

Régen azt mondtuk a gagyira: kínai. Most ami nem Kínában készül, az hamis. Varga Líviusz rockzenész (Vas Népe, május 2.)

 

A mi állítólag elnyomott sajtónk képes volt megbuktatni a köztársasági elnököt. Tihanyi Tamás székesfehérvári újságíró (Fejér Megyei Hírlap, május 2.)


Fotó: Kummer János

Ez legalábbis azt bizonyítja, hogy Gyurcsány nem lopta el egy az egyben a sógor dolgozatát. Andrassew Iván újságíró (Népszava, május 2.)

 

Bukott kormányfőként, egy marginális párt vezetőjeként, s bármiféle köztiszteletet követelő tisztség híján nemigen volna miről lemondania. Szőnyi Szilárd újságíró Gyurcsány Ferencről (Heti Válasz, május 3.)

 

Tessék nézni, milyen állapotban lévő baloldal kerülne kormányra! Boross Péter volt miniszterelnök (ATV, május 3.)

 

Jobboldali szavazóként is erős kritikával nézem a kétharmaddal megválasztott kormány tevékenységét. Hirtling István színész (168 Óra, május 3.)

 

Szinte látni lehet, ahogy az aludttej megcsillan a műsorvezetők szája szélén. Krusovszky Dénes író a közszolgálati adókról (Magyar Narancs, május 3.)

 

Lelkiismerettel mondhatom, nem volt hátsó szándékunk. Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár az iskolaigazgatók kinevezéséről (Napló, május 4.)

 

Az aszfalt: fogság. Végh Alpár Sándor újságíró (Magyar Nemzet, május 5.)

 

Minden banánhéj megtalálja azt, aki elcsúszik rajta. Tamás Pál szociológus (Népszava, május 5.)

 

Ha Magyarország Orbán kalapja, Áder a bokréta rajta. Pikó András újságíró (Facebook.com, május 6.)


Fotó: MTI / Kovács Tamás

Ha száz kifogástalan törvényt kapok az Országgyűléstől, mind a százat alá fogom írni. Ha pedig száz rosszat, hibásat, mind a százat vissza fogom küldeni. Áder János köztársasági elnök (Magyar Távirati Iroda, május 6.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik