Belföld

Csobogó még nincs, probléma annál több

Tavaly ősszel kezdték a Jedlik Ányos utca és a Gutenberg tér burkolati felújítását. A terület azóta sincs kész teljesen, sőt, a kivitelezőnek most garanciális feladatokat is el kell végeznie.

174 millió forintból valósult meg a belváros egyik legszebb részének a Gutenberg térnek és a Jedlik Ányos utcának a felújítása. Illetve csak valósult volna, a területet ugyanis azóta is hiányos szakaszok, és sárga szalagok csúfítják.

Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete azért indította el már tavaly év végén a rekonstrukciós munkálatokat, hogy az adventi időszakra végezzenek a nagy járófelületekkel. Ez sikerült is, de vannak még elmaradt kisebb munkák, amelyek várattak magukra, például a Frigyláda-szobor körüli szakasz.

A hiányosságok mellett pedig a kivitelezőnek garanciális kötelezettségeinek is eleget kell tennie, hiszen már most vannak a burkolaton sérült részek. „Jelenleg a fugák javításán dolgoznak a szakemberek, valamint a keresztirányú lineák újraépítésén, hiszen a négy soros, porfír kockakövekből kirakott elemeket túl rusztikusnak ítéltük, ezért ezeket egy simább felületűre cseréli a kivitelező. Június elejére befejezzük a munkákat, ebben már benne van a Gutenberg tér lépcsőzetének függőleges burkolása, és a térplasztika is” – hangsúlyozta egy hétfői sajtótájékoztatón Máthé-Tóth Péter, az útkezelő szervezet műszaki vezetője.

A központban elhelyezett, Jedlik Ányos nevével fémjelzett csobogó is hamarosan megkezdheti működését, jelenleg az engedélyeztetési eljárás zajlik. Információink szerint az ÁNTSZ azért nem adta ki eddig a hivatalos okmányokat, mert a szódásszifonnal díszített emlékműnél az állatoknak is lehetőségük van a vízből inni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik