Belföld

Nobel-díjasnak segített könyvet írni Gyurcsány

A volt miniszterelnök társszerzője egy Nobel-díjas amerikai közgazdász könyvének - közölte a Demokratikus Koalíció.

A DK szerint a napokban az Egyesült Államokban megjelenő könyv arról szól, hogyan kellene átalakítani a tőzsdék szabályozását. A kiadvány a 2008-as pénzügyi válság okait és következményeit vizsgálva fogalmaz meg javaslatokat annak érdekében, hogy tisztább, átláthatóbb, ellenőrizhetőbb legyen a tőzsdei kereskedelem, hogy jobban lehessen védeni a kisbefektetők érdekeit.

A John Wiley & Sons amerikai könyvkiadó gondozásában megjelenő műben a Nobel-díjas Lawrence R. Klein mellett megjelenik Gyurcsány Ferenc is; a volt magyar miniszterelnök neve a kilenc fejezetből hétben tűnik fel társszerzőként.

Az idén 92 éves Lawrence R. Klein 1980-ban kapott Nobel-díjat a gazdasági hullámzásokat, ciklusokat elemző és alkalmazó modellek megalkotásáért – emlékeztet a DK közleménye.

“Szép dolog, hogy Gyurcsány Ferenc bevallja, csupán társszerzője egy Nobel-díjas közgazdász új könyvének – Klein professzor megkönnyebbülhet. Most már csak az van hátra, hogy a bukott miniszterelnök azt is tisztázza, ki a szerzője egy korábbi “tudományos munkának”, a Balaton-felvidék szőlészete és borászata című dolgozatnak” – olvasható a Fidesz frakció a hírre reagáló közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik