Belföld

Vereség: 2:1-re kikapott az ETO a Debrecentől

Küzdelmes mérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Győri ETO FC együttese a listavezető Debrecen ellen.

Küzdelmes mérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Győri ETO FC együttese a listavezető Debrecen ellen az NB I 27. fordulójában. A hajdúságiak nyolc pontra elhúztak a zöld-fehérektől, akiknek a második hely megtartása is nehéz feladat lesz.

A listavezető Debrecen öt ponttal vezetett a forduló előtt a második helyen álló Győri ETO FC előtt, így a zöld-fehéreknek mindenképpen nyerniük kellett ahhoz, hogy életben maradjanak a bajnoki reményeik.

Régóta nem volt ilyen jó hangulatú mérkőzés Győrött, tízezer néző látogatott ki az ETO Parkba, a nagy távolság ellenére Debrecenből is érkezett nyolcszáz szurkoló. Minden körülmény adott volt, hogy egy remek rangadót lássanak a focit szeretők.

A győriek kezdték aktívabban a mérkőzést, de az első lehetőség a vendégek előtt adódott egy távoli próbálkozásból, Bouadla centikkel lőtt a felső sarok mellé. A folytatásban kiegyenlített küzdelmet láthattak a nézők, egyedül Djordjevic fején megcsúszott labda okozott veszélyt a győri kapu előtt.

A Loki helyzetei ellenére a győriek szerezték meg a vezetést a találkozó 33. percében Varga gyönyörű kapáslövésével, de sokáig nem tartott a zöld-fehérek előnye. Bouadla jobb oldali beívelésénél menteni akart Stevanovic, ám mellé ütött a labdának, így az érintés nélkül került a hálóba.

Szünet után a debreceniek voltak aktívabbak, többet birtokolták a labdát, illetve Stevanovicnak is bravúrral kellett hárítani Bódi szabadrúgását. A kezdeti Loki lendület után feljavult az ETO játéka, de így is a debreceniek játszottak veszélyesebben. A találkozó 69. percében már a Lokinál volt az előny, Stevanovic újabb hibáját követően Coulibaly szerezte meg a vezetést.

A bekapott gól után nagyobb erőket mozgósítottak Pintér Attila tanítványai, de rendkívül pontatlanul játszottak és nem tudták feltörni a Loki védelmét.

A forduló végén a debreceniek nyolc pontra elhúztak a győriektől, akiknek most már a Videotonnal kell harcolniuk a második hely megszerzéséért.

Korábban:

A mérkőzés első 30 percében nem adódtak erős gólhelyzetek. Többnyire elkerülte a kapukat a labda. A 28. percben Bouadla, a 35-ben pedig Babic kapott sárga lapot. Az első félidő egy perc hosszabbítással ért véget.

A zöld-fehéreknek mindenképpen győzniük kell ahhoz, hogy életben tartsák bajnoki reményeiket és három fordulóval a vége előtt két pontra csökkentsék a hátrányukat a listavezető Lokival szemben.

“A fejekben kellett rendet tenni, hiszen a játékosok is tudják mit jelent az öt pont, vagy az ha nem tudunk nyerni a Debrecen ellen. Nagyon sokat veszített a csapat a kecskeméti vereség után, ezt minden játékos átérzi” – mondta Pintér Attila, a győriek vezetőedzője a klub hivatalos oldalán.

“Elkerülhető gólokat kaptunk, nem másban keresni a hibákat. Azon kell dolgozunk, hogy ezeket újra ne kövessük el. A saját játékunkkal kell foglalkoznunk és csak olyan ember lép pályára, aki száz százalékos teljesítményt tud nyújtani” – tette hozzá a Pintér.

„Ebben a bajnokságban a Győri ETO FC csapata szerepel a legjobban hazai pályán, hiszen a 13 mérkőzésből 12-t megnyert, és eközben 33 gólt rúgott ellenfelei hálójába. Ugyanakkor a Debrecen a legjobb idegenben, igaz, hogy öt döntetlenje van a 8 győzelem mellett, de mindössze 3 gólt kapott a 13 kirándulás alatt, ami remek védekezésről tanúskodik.

Kétségtelen, a debreceniek számára előny, hogy vesztett az ETO a legutóbbi fordulóban, így ha Győrben pontot, vagy pontokat tudnak szerezni, tulajdonképpen bajnoknak tekinthetők. Mindez azt jelenti, hogy ha kikapnak, még akkor is marad 2 pont előnyük. Ugyanakkor még nem fordult elő a szezonban egyszer sem, hogy 2 egymást követő mérkőzéséből a zöld-fehérek legalább egyet ne nyertek volna meg, így akár borítékolható is a győri győzelem.

A Debrecen csapatában van egy gólfelelős, Adamo Coulibaly, aki 17 találattal biztos, hogy a Loki legeredményesebb játékosa lesz, de talán nem csak a házi gólkirályi címet zsebeli be. Az ETO ereje éppen a sokszínűségben van, Trajkovic, Ahjupera, Dudás és Pátkai is rendkívül gólérzékeny ebben a szezonban, így sok játékosra figyelniük kell majd a vendégeknek – bár utóbbi játékára nem biztos, hogy sor kerül.

A tavasz során Pintér Attila többször is bizonyította, hogyan kell belenyúlni a mérkőzésbe, hogy döntő fordulattal bezsebelhető legyen a 3 pont, a Debrecen Kondás Elemérrel pedig azt bizonyította, hogy a rangadókra nagyon felszívja magukat. Oda-vissza verték a Videotont és a Kecskemétet, és ősszel legyőzték az ETO-t valamint a Honvéd együttesét is, vagyis a közvetlenül mögöttük lévő 4 csapat ellen még pontot sem veszítettek.

Mindkét csapat páratlan sorozatot tudhat magáénak, az egyik ilyen, hogy az ETO a páratlan számú fordulók valamennyi mérkőzését megnyerte. Csak a rend kedvéért: a 27. forduló következik. A Debrecen ugyanakkor ha hullámvölgybe is került, mindig megúszta a vereséget, és nem egyszer tudott a meccs hajrájában újítani, így még mindig veretlen a bajnokságban.

Mi Győrben pontosan tudjuk, hogy minden sorozat egyszer megszakad. Játékosaink a szurkolók segítségével képesek lehetnek arra, hogy megállítsák a Debrecent a nagy menetelésben, és újra nyílttá tegyék a bajnokságot. Az ETO a szezonban már többször bizonyította, hogy a vereségek után is talpra tud állni, adjuk meg ezt a lehetőséget, hogy a Loki is megpróbálja – olvasható az ETO weboldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik