Belföld

Teret neveznek el Mádl Ferencről

Mádl Ferenc egykori köztársasági elnökről nevezik el Tihany megszépülő főterét.

A tér felújítása az Európai Unió támogatásból megvalósuló Tihanyi Legenda Projekt részeként június 15-ére készül el. A képviselő-testület döntése értelmében a teret Mádl Ferencről, az egy éve elhunyt köztársasági elnökről nevezik el. Tósoki Imre, a község polgármestere ezt azzal indokolta, hogy Mádl Ferenc kedves és szerény személyisége elnyerte a tihanyiak rokonszenvét és tiszteletét.

A látványos építési munkák kora tavasszal kezdődtek, de az átkeresztelt főtér, a Füredi-öbölre legszebb panorámát nyújtó Pisky sétány, illetve az úgynevezett Visszhang-dombi parkoló elkészül a nyári szezon első napjára. Tósoki Imre szerint a beruházások a legnagyobb turistaszezon idejére leállnak, és majd szeptembertől folytatódnak, hogy jövőre teljesen befejeződjön a projekt.

A program informatikai fejlesztései közé tartozik az a pocket guide rendszer, amelyhez hasonló még csak néhány helyen működik az országban. A Tihanyi Legenda Projekt részeként kiépülő digitális idegenvezető közvetlenül kapcsolódik majd kedvelt internetes felületekhez, illetve az okostelefonokon is alkalmazható lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik